“İlet – İşim” Temalı Karma Sergi

27 Temmuz - 6 Ağustos 2016 tarihleri arasında,  M. Ü. Teknik Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan İşgören, M. Ü. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Ayşe Nuriye İşgören ve Öğr. Gör. Dr. Demet Öznaz, Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Yrd.Doç.Dr. Gülhan Acar Büyükpehlivan, M. Ü. Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu Öğretim Elemanlarından Yrd. Doç. Dr. Leyla Ulusman ve Öğr. Gör. Çimen Bayburtlu tarafından hazırlanan  “İlet – İşim” temalı Karma Sergi, Sultanahmet Marmara Üniversitesi Rektörlüğü Cumhuriyet Müzesi'nde yapıldı. 

“Dağılabilen, toplanabilen farklı biçimlere girebilen İlet - İşim...

Kişisel duyguların ürünle iletişime geçmesi süreci ”BİZ” Grup sergisinin ana olgusudur. Kendi öznemizi oluştururken sanatla doymak istenci... Kendimizle ve çevremizin güzellikleriyle iletişime geçiyor, içimizdeki sesle iletişime geçmek istiyoruz...

Çünkü her söylem kendini yetkinleştirecek mecazları ve iletişim stratejilerini açığa çıkartır. Tüm içsel deneyimin görselleştirme ve sanatsal bakış, üretim çabasının alanıdır.

İçinde hem endişe hem de yeni bakiş açısı barındıran şeyler üretmeye devam eden ”Biz Gurubu”yla öznelerarasi geçişi sağlıyor ve ortak bir dil kullanyoruz.

Işık, çizgi ve renk  ortak noktamız…” manifestosu ile hazırlanan serginin küratörlüğünü Öğr. Gör. Çimen Bayburtlu üstlendi.

Sergide, karışık teknik ve malzeme kullanılarak hazırlanan çalışmalar; açılış töreni ile izleyicilerin beğenisine sunuldu. 

 

  

HIZLI ERİŞİM