“Inspirational Talks” Alanında Uzman İsimlerin Katılımıyla Gerçekleştirildi

  Marmara Üniversitesi Denetim Kulübü’nün bu yıl 3.sünü düzenlediği “Inspirational Talks” etkinliği; 25 Kasım’da, Göztepe Kampüsü İşletme Fakültesi’nde gerçekleştirildi. 

  Mustafa Kemal Atatürk’ün “Zamanın gereklerine göre bilim ve teknikten ve her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur.” sözünden ilham alınarak etkinliğin bu yılki teması; “Inspiring Future” olarak belirlendi. Konu başlıkları arasında ise; Gelecek, Yapay Zeka ve Yeni Medya vardı. 

  Etkinliğin açılış konuşmasını İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Cömert üstlendi.  Kulübün kurulmasını geleceğe atılan bir adım olarak değerlendiren Cömert, gelecek hakkında umut dolu sözler sarf etti. 

  Ardından, Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Kamil Uzun kürsüye çıktı. Ali Kamil Uzun; bugüne olan bakış açımızın geleceğimizi şekillendireceğini belirtti. Gelişimin, ancak ve ancak konfor alanımızın dışında gerçekleşebileceğini söyleyen Uzun, “Geleceğe yön vermenin en iyi yolu onu yaratmaktır.” sözüyle konuşmasını noktaladı.

  “Yapay Zeka” konulu bir sunum yapan Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melih Erdoğan; “Benliğimin farkındayım, geleceği anımsıyorum.” mottosuyla akıllara kazındı. Erdoğan; yapay zekanın hayatımıza entegre olduğu alanlardan, şüphesiz ki hayatımızı her gün kolaylaştıran bu teknolojinin önümüzdeki yıllarda bize ne gibi yenilikler getireceğinden söz etti. 

  Akabinde sözü alan; “Organik İnsan”ın kurucusu Elif Şen, teknolojinin gelişmesiyle birlikte haberleşme ve iletişim şeklimizin ne denli değiştiğini anlattı. “Bugün uyumadan önce son gördüğümüz ve uyandıktan sonra ilk gördüğümüz şey ne yazık ki dijital bir ekran.” sözleriyle teknolojinin hayatlarımızdaki konumuna vurgu yapan Şen, “Ceplerimizde bizi her an dinleyen, her hareketimizi kaydeden cihazlar taşıyoruz. Kendi elimizle verdiğimiz bu veriler bizim alışveriş tercihlerimizi, film izleme zevklerimizi değiştirebiliyor. Bu durumda ne yazık ki ürün insanın kendisi oluyor.” sözleriyle akılda kaldı.

  Günün son konuşmasını ise “İyzico” Startup İlişkileri ve Pazarlama Müdürü Pamir Yanık gerçekleştirdi. Bu oturum öğrenciler ve Pamir Yanık arasında interaktif olarak ilerledi. Kurumsal bir şirket çalışanı olmak ile bir startup çalışanı olmak arasındaki farklar katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi. Türkiye’deki startup ekosisteminin mevcut durumu, gelecekte nasıl şekilleneceği tartışılan konular arasındaydı. Bu oturumun genel çıkarımı; “Gelecek, startuplarla gelecek” oldu. 

HIZLI ERİŞİM