İşletme Fakültesi Binası ve Atatürk Eğitim Fakültesi Derslik Binalarının Temel Atma Töreni Gerçekleşti.

Üniversitemiz İşletme Fakültesi Binası ve Atatürk Eğitim Fakültesi Derslik Binalarının Temel Atma Töreni 18.03.2016 tarihinde Öğretim Üyeleri ve öğrencilerin yoğun katılımıyla Göztepe Kampüsü'nde gerçekleşti.

Mar

Temal atma Töreni'ne  Rektörümüz Prof. Dr. M. Emin Arat, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Akalın ve Prof. Dr. Arif Nihat Güllüoğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Ersoy, Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şükrü Özdemir, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Cömert, İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahmet Bülbül ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Afyoncu katıldı.

Tören; Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şükrü Özdemir ve  İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Cömert’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Ardından Rektörümüz Prof. Dr. M. Emin Arat, Çanakkale zaferi’nin 101. Yıldönümü'nde, bu anlamlı günde üniversitemizin eğitim öğretim faaliyetlerini daha güzel yapabilmesi için tasarlanmış olan bu dersliklerin temel atma törenini gerçekleştiriyor olmamızın heyecanı ve gururunu yaşadıklarını belirterek; bu vesileyle Çanakkale şehitlerimizi de saygıyla anarak onlara minnet ve şükranlarını sundular. Rektörümüz konuşmasında yapılacak olan İşletme Fakültesi Binası ve Atatürk Eğitim Fakültesi derslikleri Hakkında bilgi verdi.

Rektör Arat; 3 adet bodrum kat, zemin kat ve 7 adet normal kat planından oluşarak, toplamda 38660 m2 inşaat alanına sahip olduğunu, 420 kişilik öğrenci yemekhanesi, teknik hacimler ve 6 adet bilgisayar laboratuvarları ve arşiv odaları yer alacağını belirtti. Rektör Arat, binanın mekanik otomasyon sisteminin sağlanabilmesi amacıyla bugünün teknolojisini karşılayabilecek (internet, bilgisayar) şekilde seçildiğini, bu nedenle tüm ekipmanların akıllı bina sistemlerine entegrasyonu kolay olabilecek şekilde altyapısı kurgulandığını söyledi.

Rektör Arat, yapımı tamamlandığında öğrencilerin aynı anda ders görmesine fırsat veren, sosyalleşmelerini sağlayan, bilimsel araştırmaların kesintisiz devamını öngören, vizyon sahibi, aydınlık ve ferah bir fakülte binası olacağını belirterek; İşletme Fakültesi Binası ve Atatürk Eğitim Fakültesi derslikleri binalarının Akademisyen ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını dileyerek konuşmalarını bitirdi.

Yeni binaların resmi ile süslenmiş pastanın kesilmesinin ardından üniversite yönetimi ve öğretim üyeleri eşliğinde temel atma merasimi gerçekleşti.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 19.03.2016 10:43:07 tarihinde güncellenmiştir.