İSO kalite sistemleri eğitimleri düzenlendi

Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi konferans salonunda Değişim Yönetimi Kulübü tarafından düzenlenen Sertifikalı İSO Kalite Sistemleri Eğitimleri 26-27 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi.

İSO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, İSO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve Takım Çalışması ve Liderlik konularının değerlendirildiği iki gün boyunca süren etkinlikte Duru Eğitim ve Danışmanlık, Coca Cola ve Mercedes gibi bir çok büyük firmanın danışmanlığını yapan Aylin Altay katılımcılara takım çalışması ve liderlik üzerine bilgiler verdi.

“İSO 9001 takım çalışmasını öğretiyor”
Aynı zamanda C sınıfı İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı olan Aylin Altay, “Şirketlerde en çok zorlandığımız şey takım çalışması oluşturmak. Grup ve takım çalışması arasındaki fark öğretilmiyor. Her grup bir takım değildir. Vefa duygusu takım çalışmasında oluşur. İSO 9001 takım çalışmasını öğretiyor.” dedi. İş hayatında iletişimin önemine de değinen Altay, “İletişim kurarken kullandığımız kelimelerin anlamını bilmiyoruz.” diyerek kelimelerin doğru kullanılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye’nin iş kazalarında dünyada ikinci sırada olduğunu belirten Aylin Altay, kazaların nedenini şöyle açıkladı; “Bu kazaların en çok olma sebebi beden dilini çok fazla kullanmamızdır.” İSO’nun yeni düzenlemelerinden bahseden Altay, artık her kurumun en az iki denetçi bulundurması gerektiğini de sözlerine ekledi. İki günlük eğitimin sonunda katılımcılara “Takım Çalışması ve Liderlik” katılım sertifikası verildi.

HIZLI ERİŞİM