İTHİB 9. Kumaş Tasarım Yarışması 1.'si üniversitemizden

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve T.C. Ekonomi Bakanlığı desteğiyle bu yıl 9.'su düzenlenen İTHİB Kumaş Tasarım Yarışması finali 25 Aralık'ta gerçekleştirildi. Birincilik ödülünü ise, M.Ü. GSF Tekstil Tasarım Bölümü öğrencisi Gökçe ÖZKULAK kazandı.

 

2005 yılından bu yana, Türk tekstil sektörünün yaratıcı gücünün yükselmesine, özgün tasarımlar yaratma ve satma isteklerinin güçlendirilmesine, yetenekli gençleri sektöre kazandırmaya yardımcı olan Kumaş Tasarım Yarışması'nda bu yıl 10 finalist seçildi. Finalistlerin tasarımları; 25 Aralık gecesi düzenlenen ödül töreninde yerli ve yabancı basın mensupları, akademisyenler ve tekstil sektörüne yön veren İTHİB üyelerinden oluşan jüriye sunuldu.

 

Jürinin değerlendirmeleri sonucu Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü 4. sınıf öğrencisi Gökçe ÖZKULAK, “Kaosun Estetiği” adlı tasarımıyla 1.'liğe lâyık görüldü. ÖZKULAK; yurt dışında 1 yıl moda eğitimi ve  para ödülüne hak kazandı. Katıldığı bu ilk yarışmada Birincilik derecesi alan Elif Gökçe ÖZKULAK; Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil  Bölümü, Dokuma Sanat Dalı 7. yarıyıl  öğrencisidir. 2012-2013 döneminde Erasmus öğrencisi olarak gittiği İtalya'da, Accademia di Belle Arti di Verona'da çalışan ÖZKULAK; Bahariye Mensucat, Mavi ve Sanlı Tekstil'de ise stajlarını yapmıştır. ÖZKULAK ayrıca, 3 yarıyıl boyunca süren dokuma projelerini de üniversitemizin öğretim üyelerinden Prof. Günay Atalayer'le birlikte yapmıştır.

HIZLI ERİŞİM