LINSTAT 2016 Konferansı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

Son olarak 2014 yılında İsveç’te gerçekleştirilen konferans bu yıl Marmara Üniversitesi ev sahipliğinde 22-25 Ağustos 2016 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İstatistiğin farklı konularında fikirleri olan Türkiye ve dünyadaki araştırmacıları bir araya getirmeyi ve onlara bu konudaki son gelişmeleri tartışma imkanı sunmayı amaçlayan konferansta; teorik istatistiğin yanı sıra uygulamalı istatistik ile ilgili çeşitli konular ele alındı. Genç bilimcilerin en iyi sunum ve posterlerinin Bilimsel Komite tarafından ödüllendirildiği konferansta ödül alan kişiler, 2018’de Polonya’da gerçekleştirilecek olan konferansa konuşmacı olarak davet edildi.

Türkiye'den katılanlar arasında, Ömer Altındağ, “Estimation of the Weibull Renewal Function under Progressively Censored Data” isimli çalışmasıyla ve  Tuğba Söküt Açar  “Assessing the Influential Observations for Linear Regression Model with Second-Order Autoregressive Errors” isimli çalışmasıyla En İyi Sözlü Sunum ödülünü alırken; Ayça Pamukçu “Investigating the Association Structure Parametrisation within the Joint Modelling of Longitudinal and Survival Data Framework” isimli çalışmasıyla En İyi Poster Sunumu ödülüne layık görüldü.