Makedonya Türk Hareket Partisi Milletvekili ve Genel Sekreteri Enes İbrahim Bey Üniversitemizi Ziyaret Etti

Türk Kültürü ve Araştırmaları Kulübü'nün davetlisi olarak ‘’Balkanlarda Türk olmak‘’ konulu söyleşi için Üniversitemize gelen MTHP Milletvekili Enes İbrahim Bey Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Akalın’a ziyarette bulundu.

Makedonya Türk toplumu ile ilgili kısa bir sohbetinden ardından etkinliğin yapılacağı Dr. İbrahim Üzümcü konferans salonuna geçildi. Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Sefa SEKİN'in Balkanlar ve bilhassa Makedonya‘nın demografik yapısı ve Türk nüfus hareketleri ile ilgili sunumundan sonra MTHP Milletvekili, Genelde Balkanlar ve özelde Makedonya'daki Türk toplumu ile ilgili bir konuşma yaptı.

Öğretim Üyelerimiz ile öğrencilerimizin soru-cevapları ile söyleşi sona erdi. Söyleşi sonrası ‘’Kampüsümüzde bir dikili ağacın olsun’’ amacıyla başlatılan ağaç dikme etkinliğine katılan Milletvekili Enes İbrahim Bey, soydaşlarımıza güzel hatıralarla döneceğini ve onlara Türkiye'den selam götüreceğini belirtti.