Marmara’da Uluslararası Festival Coşkusu

Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından organize edilen etkinlik, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Harun Duman'ın açılış konuşmasıyla başladı. Tamamı yabancı olan Marmara Tömer öğrencileri, kendi ülkelerinin yerel kıyafetleri ve bayraklarıyla hem Türkçe şarkılar söylediler; hem de yerel danslarıyla, izleyenlere keyifli anlar yaşattılar.

2018 Ekim ayında Türkçe öğrenmek ve Türkiye'de akademik kariyer yapmak için 50 ülkeden gelen 110 öğrenci, Türkçe, Rusça, Kazakça, Arapça, Farsça, Berberice, Bengalce şarkılar söyledi. Grup halinde Arapça, Farsça ve Türkçe söyledikleri "Böyle Gelmiş Böyle Geçer" şarkısıyla izleyenlere kültürlerarası bir şölen yaşatan öğrencilere misafirler de coşkuyla eşlik etti. Sudanlı, Arnavut ve Filistinli öğrencilerin hareketli danslarını ise seyirciler uzun süre ayakta alkışladı. Öğrenciler, etkinliğin sonunda davul zurna eşliğinde hep birlikte Türk halayı çekerek, müziğin ve dansın dünyayı kardeşlik ve barış içinde birleştirdiğini gösterdiler.

Üniversite eğitimi almak için Türkiye'ye gelen yabancıların Türk dilinin yanı sıra Türk kültürünü de öğrenmeleri açısından bu tür etkinliklerin faydalı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Harun Duman, öğrencilerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

 

 

HIZLI ERİŞİM