Marmara Üniversitesi 2. Pediatri Kongresi yapıldı

Düzenlenen kongrenin sosyal teması “Göçmen Çocuklar”, bilimsel teması ise “Pediatride Yenilikler” idi. Kongrenin  açılış konuşmasını yapan M.Ü. Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet AKALIN; Eğitimin ve  araştırmanın  üniversitelerin önemli bir görevi olduğunu  Marmara Üniversitesi Pediatri Anabilim Dalı'nın, araştırmaları ve yayınları, uluslararası arenada görev alan öğretim üyeleri ile kendini uluslararası düzeyde kanıtladığını belirterek , Üniversitemizin bilimsel araştırma projelerine ayırdığı mali kaynaklar ile araştırma geliştirme çalışmalarına desteklerinin de devam edeceğini söyledi.

Eğitim ve araştırmanın yanı sıra üniversite hastanemizin, Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içinde, hocalarımızın ve genç doktorlarımızın da özverili çalışmalarıyla  geniş bir kitleye kaliteli ve üst düzey bir sağlık hizmeti sunduklarını söyleyen Prof.Dr. Mehmet AKALIN; yoğun iş temposu içinde bu şekilde bir bilimsel aktiviteyi gerçekleştiren Marmara Pediatri ailesini kutlayarak başarılı bir kongre olmasını diledi. Ardından sosyolog Doç.Dr. Pınar Uyan SEMERCİ “Göç ve Çocuklar” konulu bir konuşma ile göçmen çocukların sorunlarına vurgu yaptı.

Üç gün süren 2. Marmara Pediatri Kongresinin ilk gününde “Çocuk Sağlığı İzlemi” ve “Pediatride Sık Karşılaşılan Sorunlar” konulu kurslar gerçekleştirildi. Kursiyerlerin günlük mesleki yaşamlarında kullanabilmelerine olanak sağlayacak şekilde, güncel ve pratik bilgiler, konularında uzman konuşmacıların deneyimleri ile harmanlandı. Katılımcılara ayrıca kurs sertifikası verildi.

 

Kongrenin bilimsel programında, konusunda uzman bir çok isim biraraya geldi.  Klinikler arası ortak konuların ve sorunların ele alındığı panellerin yanı sıra pediatri pratiğinde çok önemli ve en çok  ihtiyaç duyulan konular, en güncel gelişmelerle birlikte tartışıldı. 

HIZLI ERİŞİM