Marmara Üniversitesi 4. Kez NAFSA’da

ABD’nin Washington D.C. şehrinde bu yıl düzenlenen fuarın teması Küresel Liderlik, Öğrenme ve Değişim (Global Leadership, Learning and Change) oldu. 26-31 Mayıs 2019 tarihleri arasında düzenlenen NAFSA’da Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Eğitim Ekonomisi İş Konseyi (EEİK) ve Türk Maarif Vakfı koordinasyonunda 15 devlet ve vakıf üniversitesiyle birlikte Marmara Üniversitesi de ‘Study in Turkey’ çatısı altında katılım sağladı. Marmara Üniversitesi’ni Genel Sekreter Murat Arısal, Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi Direktörü Prof. Dr. Nuri Tınaz, Direktör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Mert Denizci ve Emel Özel Çal temsil ettiler.

Türk üniversiteleri ile 140 ülkenin yükseköğretim kurumları arasındaki farklı bakış açılarını değerlendirmek, yeni işbirlikleri kurmak ve farklı alanlardaki gelişmelerden haberdar olmak amacıyla düzenlenen fuar ve konferansları 10.000’den fazla ziyaretçi takip etti.

Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçiliği Türkiye’den katılan üniversite ve kurum yetkilileri ile tanışma amacıyla bir iftar yemeği düzenledi. Türk heyetinin organize ettiği Türk resepsiyonu ve Türk gecesi, katılımcılar arasında büyük beğeni toplarken; Marmara Üniversitesi’nin Study in Korea'da yaptığı toplu ziyaret ve karşılıklı görüşmeler Türkiye’nin ve Türk Yükseköğretiminin tanıtılmasına önemli katkılar sağladı. Ayrıca Marmara Üniversitesi yetkilileri Romanya, Macaristan, Polonya, Çekya, Rusya, Hindistan ve Çin standlarına ziyaretler gerçekleştirerek ikili anlaşmaların artırılması konusunda fikir alışverişinde bulundular. Bunların yanında heyet, Rusya ve Almanya Konsolosluklarının düzenledikleri davetlere katılarak temaslarını sürdürdüler.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi’nin Marmara Üniversitesi tanıtımı için hazırlatmış olduğu promosyon ürünleri büyük ilgi çekmiş ve Marmara Üniversitesi standı; genelde NAFSA Yükseköğretim Konferansı ve Fuarı’nda, özelde ise “Study in Turkey” pavyonu içinde ilgi odağı oldu.

 

 

HIZLI ERİŞİM