Marmara Üniversitesi En Çok Tercih Edilen Üniversite Seçildi

Avrasya ve Uluslararası Eğitim Fuarı (Eurasia and International Education Fair of Turkey - IEFT) Eğitim Danışmanlık Şirketleri; üniversiteler üzerine gerçekleştirdiği araştırma sonucunda üniversitemizi ödüle layık gördü. 

IEFT Eğitim Danışmanlık Şirketleri; eğitim alanında faaliyet gösteren dil okulları, danışmanlık şirketleri ve üniversiteler üzerine bir araştırma yürüttü; bu araştırma sonucunda farklı kategorilerde yurt içi ve yurt dışındaki eğitim kurumlarına ödüller verdi. Yabancı öğrencilerin ve yurt dışındaki üniversitelerin en çok tercih ettiği Türk Devlet Üniversitesi kategorisinde; İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi finale kaldı. Değerlendirmeler sonucu Marmara Üniversitesi ödülün sahibi oldu. 

Bu ödülün kazanılmasında rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar’ın üniversitemizin uluslararası alanda temsiline verdiği önem, destek ve teşviki büyük bir etkendir. Ayrıca, Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi’nin Genel Koordinatörü Prof. Dr. Nuri Tınaz’ın öncülüğünde; üniversitemizi tanıtmak amacıyla hazırlanan çalışmaların ödüldeki etkisi büyüktür. 

HIZLI ERİŞİM