Marmara Üniversitesi Hipertansiyon Merkezi tarafından yürütülen "Ögrenci Kalp Sağlığı Projesi" nin Öğrenci Kulüpleri Çalıştayı

Kalp sağlığı dostu üniversite ortamı ve yaşamının oluşturulmasını hedefleyen projeye özellikle öğrenci kulüplerinin katkılarını ve aktif katılımlarını sağlamak için yapılan çalıştaya öğrenci kulüp başkanları ve temsilcileri katıldı.

Kas

Proje paydaşlarından Kadıköy Belediyesi'nin ev sahipliğinde 29.11.2017'de gerçekleştirilen çalıştaya Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Onur Temurlenk, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akalın da katıldı. Marmara Üniversitesi Hipertansiyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ali Serdar Fak, kalp sağlığının korunması  çabalarına gençlik yıllarından başlanması gerektiğini söyleyerek kalp sağlığı dostu üniversite kavramına değindi. Prof. Fak, projenin asıl sahiplerinin öğrenciler olduğunu ve öğrenci kulüplerinin katkılarıyla gelişip zenginleşeceğini vurguladı. Çalıştayın ikinci bölümünde öğrenci temsilcileri beyin fırtınası ve küçük grup toplantıları yaparak projenin kendileri açısından önemini tartıştı. Çalıştayda, sağlıklı kampüsün aynı zamanda mutlu olunan ve yaşanılan eğlenceli bir kampüs olması gerektiği vurgulandı. Çok kapsamlı faaliyet önerilerinin dile getirildigi çalıştay sonunda öğrenci temsilcileri Hipertansiyon Merkezi ile proje sürecinde birlikte çalışmak üzere kendi aralarında bir Yürütme Kurulu seçti.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 01.12.2017 10:15:33 tarihinde güncellenmiştir.