Marmara Üniversitesi Kent Sorunları ve Yerel Yönetimler Araştırma Merkezi (KEYEM)’in Sergisi

Sultanahmet Cumhuriyet müzesinde gerçekleşen açılışa Ümraniye Belediyesi Başkan Yardımcısı Türkan Öztürk, Kadın ve Aile Müdürü Tuğba Kızıltan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay, Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmet Müdürü Şenay Gül olmak üzere birçok önemli isim ve akademisyenin yanısıra farklı ülkelerden göçmenler de katıldı.

Sergide açılış konuşmasını Siyasal Bilgiler Fakültesi Yerel Yönetimler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aynur Atmaca Can gerçekleştirmiştir. Ardından kürsüye serginin küratörlüğünü de yapan KEYEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasemin Çakırer Özservet çıkmıştır. Uluslararası göç konusunda yaklaşık 9 aydır çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Çakırer Özservet, toplumsal uyuma yönelik ciddi araştırma ve politikalara ihtiyacımızın olduğunu ve çalışmaları da bu perspektifle yürüttüklerini belirtmiştir. Sergi alanında göçmenlerin ekonomik hayatımıza nasıl katkı sağladığını vurgulamıştır. 

Country for Syria müzik grubu ziyaretçilere Türkçe, Arapça ve İngilizce şarkılardan oluşan bir müzik dinletisi sunmuştur. Suriye tatlarının yer aldığı ikramlar ise, Reçel- Kadın Kadına Mülteci Mutfağı tarafından hazırlanmıştır.

Marmara Üniversitesi Sultanahmet Cumhuriyet müzesinde yer alan “İmtizac: Ayrış-madan Uyuma” sergisi 20 Kasım’a kadar ziyaret edilebilir.

 

 

HIZLI ERİŞİM