Marmara Üniversitesi- KOSGEB Teknoloji Geliştirme Merkezi "TEKMER" Kuruldu.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ -   KOSGEB TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ     “TEKMER” KURULDU-  MİTTO “Marmara Üniversitesi İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi”  

            06.11.2012 tarihinde değerli hocamız Prof. Dr. Abdülkerim KAR tarafından  KOSGEB İstanbul Anadolu Yakası Hizmet Müdürlüğü’ne Üniversitemiz bünyesinde “TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ (TEKMER)” in kurulumu için yapılan başvuru sonuçlandı. Değerli hocamız MITTO Başkanı Sayın Prof. Dr. Hamza KANDUR ile birlikte İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisinin özverili, titiz çalışmalarının sonucunda KOSGEB 14/05/2013 tarih ve 44763129-030.03.6607 Sayılı OLUR’u ile MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKMER “TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ” resmen yürürlüğe girmiştir.       

Üniversitemiz ile sanayi kuruluşları arasında işbirliğinin, girişimciliğin, Ar-Ge çalışmalarının yapılması ve geliştirilmesi konularında atılan adımlarda önemli bir başlangıç olan TEKMER, KOSGEB, İstanbul Sanayi Odası ve Marmara Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde faaliyetini sürdürecektir.

            21 Mayıs 2013 Salı günü Prof. Dr. Hamza KANDUR Başkanlığında Abdülkerim KAR, Ahmet Korhan BİNARK, Erturul TAÇKIN, Ayhan MERGEN, Ahu UNCUOĞLU, Vezir KAHRAMAN, Ahmet FEYZİOĞLU ve Vedat GÜÇLER’den oluşan Üniversitemiz heyeti ile birlikte KOSGEB Başkan Yardımcısı Selma TEZYETİŞ, KOSGEB Anadolu Yakası Hizmet Merkezi Müdürü Serhat ÖZTÜRK ve Neriman Pınar IŞIN’ın hazır bulunduğu toplantıda KOSGEB Başkan Yardımcısı Selma TEZYETİŞ tarafından Prof. Dr. Hamza KANDUR hocamıza TEKMER İşbirliği protokolü Rektörlük toplantı salonunda tören ile teslim edilmiştir. 

            Teslim töreninden sonra adı geçen konuklar ile Üniversitemiz heyeti yakın zamanda açılışı gerçekleştirilecek TEKMER’in hizmet binası ile MİTTO birimleri ziyaret edilerek gözden geçirilmiştir.        

**MİTTO KOORDİNATÖRLÜĞÜ**

HIZLI ERİŞİM