Marmara Üniversitesi Mimar Hakan Kıran’ı ağırladı

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Sultanahmet Yerleşkesi Konferans Salonu’nda 16 Aralık Salı günü düzenlenen programda konuşmacı olarak yer alan Mimar Hakan Kıran,”Haliç Metro Köprüsü” projesini anlatarak geçmişten günümüze bazı mimari yapıları değerlendirdi. 

Düzenlenen etkinlikte; Marmara Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Prof.Dr. Uğur Yozgat, İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. M. Volkan Türker, Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Eryılmaz, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar İş Adamları Derneği (İSEDER) Eyüp Şube Başkanı Mustafa Şeker, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi Yavuz Arslan gibi isimler yer aldı. Bu isimlerin yanı sıra Endonezya Başkonsolosluğu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul İl Müdürlüğü ve belediyelerden de programa katılım oldu. Konferansa İşletme Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Fatma Ayanoğlu Şişman da organizasyonun gerçekleştirilmesinde katkıda bulundu.

Bugüne kadar birçok mimari projede imzası olan Hakan Kıran konuşmasına, Haliç Metro Köprüsü yapım sürecinden bahsederek başladı. Dünyanın en iyi zemin araştırmacılarıyla çalıştığını söyleyen Kıran, eserin öncelikle sağlam bir temel üzerine oturtulması gerektiğinin altını çizdi. Köprü için diğer mimarlardan gelen önerilerde, köprünün fazla yer kaplayıp tarihi yarımadanın siluetine zarar verebileceği uyarısının da yer aldığını söyledi.

Hakan Kıran, mimarlığın saf bir hayal olmadığını dile getirirken; “Elimle dokunarak yaptım.” sözleriyle de mimarlığın fedakârlığa dayalı bir meslek olduğuna dikkat çekti. Perili Köşk ve Mydonose Showland gibi yaptığı birçok işle anılırken, aynı zamanda “Kabataş İskeleleri Yenileme Projesi” gibi üzerinde çalıştığı konuların olduğunu da belirtti.

Hakan Kıran, Tarihi Yarımada’nın korunması için 1985’te UNESCO’yla yapılan anlaşmada yaşanan iletişim kopuklukları, Haliç Metro Köprüsü’nün yapımında gecikmelere yol açsa da sorunların çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Program, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasının ardından, plaket takdimi ve kokteyl ile son buldu.

HIZLI ERİŞİM