Marmara Üniversitesi Rektörlük Kupası Müsabakaları Düzenlendi

2018 - 2019 Yılı Marmara Üniversitesi Fakülteler arası düzenlenen Rektörlük Kupası Turnuvaları Basketbol - Futbol - Voleybol final müsabakaları gerçekleştirildi. Final müsabakaları Şehit Ömer Halis Demir Spor Salonunda yapıldı. Müsabakaları kazanan takımlar kupanın sahibi oldu.

Basketbol branşında final maçı İşletme ve İktisat Fakülteleri arasında yapıldı. İşletme Fakültesi kupanın sahibi olurken turnuvanın sayı kralı Kerem Kurtul ve en değerli oyuncusu Metin Tümkaya İktisat Fakültesi takımı oyuncuları oldu. Turnuvada üçüncülüğü Mühendislik Fakültesi aldı. Turnuvanın galibine kupasını İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Cömert takdim etti.

Futbol branşında final maçı Atatürk Eğitim Fakültesi ile Teknoloji Fakültesi arasında oynandı. Atatürk Eğitim Fakültesi kupayı kaldıran taraf oldu. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Mücahit Özkılıç gol kralı olurken, Atatürk Eğitim Fakültesi’nden Süleyman Dağdelen en değerli oyuncu oldu. İşletme Fakültesi üçüncülüğü aldı. Turnuvanın kazananına Atatürk Eğitim Fakültesi’ne kupasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çelen ve Sağlık Kültür Daire Başkanı Hasan Şahin takdim ettiler.

Voleybol Erkekler branşında final maçı Mühendislik Fakültesi ile İktisat Fakültesi arasında oynandı. Turnuvanın kazananı Mühendislik Fakültesi olurken aynı takımdan Ulaş Yılmaz en değerli oyuncu seçildi. Branşta üçüncü Eğitim Fakültesi oldu. Kazanan tarafa kupasını İktisat Fakültesi Dekanı Esen Yıldırım takdim etti.

Voleybol Kadınlar branşında final maçı Atatürk Eğitim Fakültesi ve İktisat Fakültesi arasında oynandı. Kupanın sahibi Atatürk Eğitim Fakültesi olurken en değerli oyuncu aynı takımdan Yağmur İnetaş oldu. Branşın üçüncülüğünü Mühendislik Fakültesi kazandı. Turnuvanın galibine kupasını Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şükrü Özdemir takdim etti.

Personel Basketbol Kupası finali ise Diş Hekimliği Fakültesi ile Teknoloji Fakültesi arasında oynandı. Müsabakanın galibi olan Diş Hekimliği Fakültesi’ne kupasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt takdim etti. Turnuvanın üçüncülüğünü Spor Bilimleri Fakültesi aldı.