Marmara Üniversitesi Sultanahmet Yerleşkesi Bilim Kültür ve Sanat Etkinlikleri Başladı

Etkinliğin açılış konuşması, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar tarafından yapıldı. Rektör Erol Özvar, Marmara Üniversitesi’nin Sultanahmet’te, eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin devam ettiği yegâne kurum olduğunu söyleyerek, konuşmasına başladı. Rektör Erol Özvar, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu açıdan, Üniversite olarak böyle bir yerleşkeye sahip olmaktan ve böyle bir ortamda, bilim, kültür ve sanat faaliyetleri yapmaktan büyük bir onur duymaktayız. Bu etkinliklerin ilkini, Marmara Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu ile beraber yapmaktan büyük bir kıvanç duyuyoruz. Bu, ilk kültürel, sanatsal etkinliktir. Buraya teşriflerinizden dolayı hepinize, bu etkinliğin düzenlenmesinde büyük bir katkısı bulunan Prof. Dr. Mustafa Uslu hocamıza ve topluluğumuzun bütün sanatçılarına sizlerin önünde teşekkür ediyorum. Onların vesilesiyle, eskilerin tabiriyle, Sultanahmet Yerleşkemizi şenlendiriyoruz. İnşallah bundan sonra da her ayın son haftasında, sene boyunca bu etkinlikleri düzenlemeyi planlamaktayız. Bu etkinliklerimize ilerleyen zamanlarda mutlaka katılmak istediklerini dile getiren devlet büyüklerimiz, sanatçılarımız ve bilim insanlarımız oldu. Bu açıdan bu etkinliğimiz, Üniversitemiz adına çok önemlidir. Ben de bu Üniversitenin Rektörü olarak, bu etkinlikleri sonuna kadar destekleyeceğimi ifade etmek isterim. Her hafta 2 veya 3 kez olmak üzere, yine burada bilimsel etkinlikler ve atölye çalışmaları da yapılacaktır. Bu vesileyle tekrar sanatçı kardeşlerime, siz değerli mesai arkadaşlarıma ve dışarıdan katılan misafirlerimize teşekkür ediyor, güzel bir etkinlik olması dileğiyle hepinizi selamlıyorum.”

Öğr. Gör. Özge Nur Reyhan Kurtuldu'nun sunduğu konser, Prof. Dr. Mustafa Uslu'nun sahneye davet edilmesiyle başladı. Konser, aşağıda belirtilen programdaki gibi gerçeklleşmiştir.

Konserde şu eserler icra edildi:

“Seher Oldu”, Düzenleme: Mustafa Uslu, Solist: Sena Sonakın

“Çalın Davulları”, Düzenleme: Erdal Tuğcular, Solist: Öğr. Gör. Sıla Uğurçağ

“Köyceğiz Yolları”, Düzenleme: Mustafa Uslu

“Tuna Nehri”, Düzenleme: Selçuk Bilgin, Solist: Ali Doğan Nur

“Bu Dağlarda Bağ Olmaz”, Solist: Serkan Özdemir

“Zülüf Dökülmüş”, Düzenleme: Hacı Bekir Kurşunet, Solist: Öğr. Gör. Sıla Uğurçağ

“Nihavent Longa”, Düzenleme: Mustafa Uslu

“Sen Menimsin Men Senin”, Düzenleme: Ozan Ağaya, Solist: Emre Eryılmaz

“Sabahın Seherinde”, Düzenleme: Mustafa Uslu, Solist: Mehmet Durak

“Sular Durulur Derler”, Düzenleme: Mustafa Uslu, Solist: Elif Cansel Şapçılı

“Kızılcıklar Oldu Mu”, Düzenleme: Mustafa Uslu

Konserin sonunda Rektör Prof. Dr. Erol Özvar, Şef Prof. Dr. Mustafa Uslu’ya çiçek takdim etti. Prof. Dr. Mustafa Uslu da Rektörümüze, Üniversite yönetimine ve tüm izleyicilere teşekkür etti. Program, Üniversite yöneticileri ve topluluk elemanlarının birlikte anı fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Uslu’nun yönettiği M.Ü. Türk Müziği Topluluğu, 1. Keman’da, Öğr. Gör. Özgür Kement, Alper Semih Sarı, Aybüke Yılmaz, Oya Ermetin, 2. Keman’da Deniz Gümüş, Havva Maden, Eylül Eda Ulugerçek, Viyola’da Kerim Balkan, Yasin Dizman, Sebahattin Anıl Çuvalci, Viyolonsel’de Mazlum Mızrak, Beste Bulut, Kontrbas’ta Buğrahan Gülmez, Flütte Işıl Çilli, Klarnette Alim Kurdmemetov, Tar’da Emre Eryılmaz, Bağlama’da Serkan Özdemir, Nefesli’de Murtaza Tunç, Akordeon’da Öğr. Gör. Hasan Sakarya, Vurmalı’da Emirhan Uygun, Cura’da Çağrıbey Özçolak, Kanun’da Mustafa Demirci, Koro’da Öğr. Gör. Sıla Uğurçağ, Mehmet Durak, Sena Sonakın, Ali Doğan Nur, Elif Cansel Şapçılı’dan oluşmaktadır.

 

HIZLI ERİŞİM