Marmara Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri Başladı

Sevgili Öğrenci Adaylarımız,

Yıllar boyu süren eğitim-öğretim çabalarınız sonunda, üniversitede okumaya hak kazandığınız için sizleri kutluyor, başarılarınızın devamını diliyoruz. Ülkemizin en saygın eğitim kurumlarında biri olan Marmara Üniversitesi adına, sizlere mutlu, sağlıklı ve başarı dolu bir gelecek temenni ediyoruz. Bu vesileyle sizi eğitimli bireyler olarak ülkemize kazandıran ailenize ve öğretmenlerinize müteşekkiriz.

Bütün dünyada başarının tek anahtarı, eğitime ve bilime verilen önemdir. Bu bilinçle, “Marmara Üniversitesi Tanıtım ve Tercih Günleri” düzenleyerek, sizlere yardımcı olmak istiyoruz. Tanıtım etkinliklerinde sizleri ve değerli ailelerinizi üniversitemizde misafir etmek, bizleri mutlu edecektir. Üniversitemiz web sayfasından (www.marmara.edu.tr) ve sosyal medya üzerinden paylaştığımız bilgiler, size doğru tercih yapma konusunda yardımcı olacaktır.

Bu düşünceyle Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesinde 6-7-8 Ağustos 2018 tarihlerinde akademik birimlerimizin katıldığı tanışma-tanıtma-tercih günleri düzenlenecektir. Bugünlerde alanlarının uzmanı öğretim elemanlarından danışmanlık yardımı alabileceksiniz. Dilerseniz ailelerinizin de katılımıyla, üniversitemizi ve akademik birimleri tanıyabileceksiniz. En doğru ve en yararlı tercihi yapma konusunda size yardımcı olmak bizleri mutlu edecektir.

 

135 yıllık bir deneyim: Marmara Üniversitesi

“Köklü geçmiş, güçlü gelecek” şiarıyla eğitim-öğretim hayatına katkı sağlayan üniversitemiz, 135 yıllık bir tarihe sahiptir. Üniversitemiz bünyesindeki akademik birimleri sayısal olarak şu şekilde göstermek mümkündür:

Fakülte

Yüksekokul

Meslek YO.

Enstitü

16

4

4

11

 

Bu akademik birimler dışında; 19 Araştırma ve Uygulama Merkezi, 1 Uzaktan Eğitim Merkezi (MUZEM) ve 1 Sürekli Eğitim Merkeziyle (MÜSEM) üniversitemizde çeşitli alanlarda eğitim verilmektedir. 80 bine yakın öğrencisi ve 5 bin akademik ve idari personeliyle alanın en güçlü kurumlarından biri olan "Marmara Üniversitesi Ailesi" sizlerin katılımıyla daha da güçlenecektir. Başarınıza katkı sağlamak ve geleceğinize yön vermek için Marmara Üniversitesi her zaman yanınızda olacaktır.

 

Neden Marmara Üniversitesi?

Tarihsel geçmişi, merkezi kampus olanakları, deneyimli ve güçlü öğretim elemanı kadrosuyla üniversitemiz, yapacağınız tercihlerin ilk sırasında yer almalıdır. Bu çerçevede size yol göstermesi amacıyla, üniversitemiz hakkında bazı bilgileri paylaşmak yararlı olacaktır.

       Eğitim-Araştırma

  • Üniversitemiz; eğitim, fen, ilahiyat, sağlık, sosyal, siyasal, spor, teknik, tıp bilimleri alanlarında ve güzel sanatlarda birbirinden değerli fakülte, yüksekokul ve enstitülere sahiptir.
  • Söz konusu akademik birimlerde verilen eğitim-öğretimin kalitesi, dünyanın ve ülkemizin önde gelen üniversiteleri ile benzer düzeydedir.
  •  Üniversitemiz birbirinden farklı dillerde eğitim yapılan çok dilli öncü bir eğitim kurumudur. Eğitim dili Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce olan programlarımız azımsanmayacak sayıdadır.
  • Üniversitemizde lisans diploması veren bütün programlarda çift anadal imkânı bulunmaktadır.
  • Bu programlardan mezun olan öğrencilerimize iki anadal için iki farklı diploma verilmektedir.
  • İkinci bir lisans programında öğrencilerimizin daha sınırlı bir eğitim görmesini sağlayan sertifika amaçlı yandal programları bulunmaktadır.
  • Bu programlar, farklı birimlerdeki lisans programları veya aynı birimdeki lisans programları arasında yürütülebilmektedir.

 

       Kütüphane, kültürel etkinlikler ve sosyal hizmetler

  • Öğrencilerimiz, en büyüğü Göztepe’de olmak üzere farklı yerleşkelerimizde bulunan, 9 kütüphanede; 482 bin e-kitaba, 272 bin basılı kitaba, 82 bin e-dergiye, 32 bin e-teze ve 105 veri tabanına ücretsiz şekilde ulaşabilmektedir.
  • Kütüphanemizde 7/24 saat hizmet verilmekte, öğrenciler ve araştırmacılar son derece rahat ortamlarda çalışmalarını sürdürebilmektedirler.
  • Öğrencilerimiz tarafından kurulan ve faaliyetlerini sürdüren kulüp sayısı 150 civarındadır. Bu kapsamda halk oyunları, tiyatro, fotoğrafçılık, basketbol, voleybol, resim, müzik gibi çeşitli sanat ve spor dallarında ücretsiz düzenlenen kurslardan da faydalanmaktadırlar.
  • Yerleşkelerimizde bulunan yemekhanelerde her gün uygun fiyata 10 bini aşkın öğrenci, sağlıklı ve temiz bir yemek hizmeti alma imkânına sahiptirler.
  • Marmara Üniversitesi her alanda olduğu gibi sağlık ve yaşam alanlarında da öğrencilerini yalnız bırakmamaktadır. Öğrencilerimiz mediko-sosyal hizmetlerinde, laboratuar, röntgen, diş, tedavi ve pansuman, psikolojik danışmanlık ve diyet branşlarında ücretsiz hizmet alabilmektedirler.
  • Göztepe Yerleşkemizde bulunan Handan Ertuğrul ve Özmen Aktar Kız Öğrenci Yurtlarında 576 kız öğrenciye barınma hizmeti verilmektedir.
  • Her yıl sayıları 1500’ü aşan öğrencimize üniversitemizin birimlerinde kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışma imkânı tanınmaktadır.
  • İhtiyaç sahibi öğrencilere yönelik olarak yemek burs ve çeşitli dernek-vakıf bursları verilmektedir.

 

Uluslararası Tanınırlık

Üniversitemiz yalnız yurt içinde değil, yurt dışında da uluslararası anlamda tanınırlığı yüksek olan saygın bir eğitim kurumudur. Erasmus, Mevlana, Farabi gibi değişim programları aktif bir şekilde uygulanmaktadır. Dünyanın dört bir yanından okumaya gelen uluslararası öğrenciler tarafından en fazla tercih edilen üniversitelerden biridir. Bu kapsamda her yıl 115 farklı ülkeden gelen, 3 binden fazla uluslararası öğrenci üniversitemizi tercih etmektedir.

 

Üniversitemizin 8 farklı ülkedeki 201 üniversiteyle 708 adet iş birliği ve öğrenci/öğretim elemanı değişim anlaşması bulunmaktadır. Yaklaşık bin öğrencimiz bu değişim anlaşmaları doğrultusunda dünyanın nitelikli üniversitelerinde eğitim görme imkânına sahip olmaktadırlar.

 

Uluslararası akreditasyona (Pearson Assured) sahip olan Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda Almanca, Fransızca ve İngilizce hazırlık eğitimi verilmektedir. İsteyen öğrenciler indirimli fiyatlarla, hafta içi veya hafta sonu yabancı dil kurslarından yararlanabilmektedirler. Bu kapsamda Türkçeleri yetersiz olan uluslararası öğrenciler için MÜTÖMER’de Türkçe öğretim imkânı mevcuttur. Söz konusu birimde ayrıca Akademik Türkçe hizmetleri verilmekte ve Türkçe Yeterlilik Sınavları yapılmaktadır.

 

Sevgili öğrenciler, yoğun ve yorucu bir sınav dönemini atlattınız. Şimdi geleceğinizi belirleme noktasına gelmiş bulunmaktasınız. Bu noktada yapacağınız tercih, yalnız sizi değil sizden sonra gelecek olan nesilleri de etkileyecektir. Yapacağınız tercihte seçeceğiniz alan gibi, üniversitenin saygınlığı ve tanınırlığı da son derece önemlidir. Marmara Üniversitesi olarak ülkemizin her sektöründe başarılı mezunlar veren bir kurumuz. Bu nedenle Marmara Üniversitesi Ailesi’nin bir ferdi olarak sizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Her şeyin gönlünüze göre olması dileğiyle size başarılar diliyor ve en doğru tercihi yapmanızı temenni ediyoruz.

 

                                                                                                                                              Prof. Dr. Erol ÖZVAR

                                                                                                                                                          Rektör

 


HIZLI ERİŞİM