Marmara Üniversitesi THE'nin Dünya Listesine Girdi

İngiliz merkezli yükseköğretim derecelendirme kurulu Times Higher Education'ın yayınladığı ve 79 farklı ülkeden 980 üniversitenin yer aldığı 2016-2017 Dünya Üniversite Sıralamasında Marmara Üniversitesi de yer aldı.

Eyl

Londra merkezli yükseköğretimi derecelendirme kurulu Times Higher Education (THE) 2016-2017 Dünya Üniversite Sıralaması’nı açıkladı. Geçen yıl 601-800 bandına kadar üniversitelerin sıralandığı listede bu yıl 79 farklı ülkeden 980 üniversite girdi. Türkiye’den 18 üniversitenin bulunduğu listede bu yıl üniversitemiz de 801 bandının üzerinde bulunarak ilk kez yer aldı. Birinci sırada Oxford University'nin yer aldığı listede bulunan Türk üniversiteleri şöyle: Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İzmir Yüksek Tek. Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, TOBB ETÜ, Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 27.09.2016 09:08:38 tarihinde güncellenmiştir.