Marmara Üniversitesi THE'nin Dünya Listesine Girdi

Londra merkezli yükseköğretimi derecelendirme kurulu Times Higher Education (THE) 2016-2017 Dünya Üniversite Sıralaması’nı açıkladı. Geçen yıl 601-800 bandına kadar üniversitelerin sıralandığı listede bu yıl 79 farklı ülkeden 980 üniversite girdi. Türkiye’den 18 üniversitenin bulunduğu listede bu yıl üniversitemiz de 801 bandının üzerinde bulunarak ilk kez yer aldı. Birinci sırada Oxford University'nin yer aldığı listede bulunan Türk üniversiteleri şöyle: Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İzmir Yüksek Tek. Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, TOBB ETÜ, Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi.