Marmara Üniversitesi Türkiye Tasarım Haftası'na Katıldı

8-12 Kasım 2017 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye Tasarım Haftası'nda “AKIL ÖZGÜR, BEDEN ÖZGÜR” isimli proje ile kadın için en önemli anın giysisi olan “Gelinlik” tasarımlarıyla yer alan Tasarım Bölümünün; farklı, yaratıcı ve etkileyici hikâyeleriyle gerçekleştirdikleri tasarımlarını, canlı performans şeklinde sunmaları ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı. Tasarımlarda; kadının naif, kıpır kıpır, dupduru ve capcanlı duyguları saten, tül ve organzeyle bütünleştirilerek balen, deri, tel ve seramikle kadının dik ve sağlam duruşlarına gönderme yapıldı. Takı Tasarım Bölümünün “HAYALLER SANATA DÖNÜŞÜR MÜ?” isimli projede hazırladıkları özgün ve yaratıcı takı tasarımları ise fuarın ilgi odağı haline geldi. Takının bir sanat olarak vurgulandığı tasarımlar, seramik, metal ve kâğıt ile harmanlanan hayallerin yolculuğa çıkması, her malzemenin sanatsal bir takıya dönüşebileceği fikri üzerine odaklandı. Tasarım Bölüm Başkanı Doç.Dr. Nuriye İşgören ve projelerin yürütücülüğünü yapan Öğr. Gör. Dr. Çimen Bayburtlu, tasarım aşamasında araştıran, sorgulayan üretim aşamasında ise çözümler arayarak heyecanlı bir şekilde çalışan öğrencilerinden gurur duyduklarını ifade ettiler.