Marmara Üniversitesi'nde "2019 Kariyer Zirvesi"

Marmara Üniversitesi Kariyer Merkezi’nin (MARKAM) organize ettiği "2019 Kariyer Zirvesi" 6 Kasım’da Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Zirveye 11 farklı sektör temsilcisi katıldı. Bu sektörler; medya, matbaa-dağıtım, eğitim, spor mağazacılığı zinciri, tıbbi cihazlar, ilaç, sigortacılık, otomotiv, tekstil, internet sitesi ve lojistik olarak sıralandı. 

Etkinlikte; Turkuaz Medya İşe Alım ve Yetenek Yönetimi Direktörü Arzu Ardıç Çil; işe alım süreçlerinde izlenecek yol hakkında bilgi verdi. Okyanus Eğitim Kurumları İnsan Kaynakları Direktörü Erdem Üzam; özgeçmiş hazırlama teknikleri hakkında katılımcıları aydınlattı. Part-time iş arama ve ilan verme sitesi Pariyer.com Genel Müdürü Meryem Bozkurt Sıtkı; internet sitesi oluşturmanın ve insanların iş fırsatlarına kolayca ulaşmasının önemini vurguladı. Bıçakçılar Tıbbi Cihazlar Kurumsal Pazarlama ve Strateji Müdürü Gülderen Somar; tıbbi cihazların pazarlaması ve satışında ne tür iletişim stratejilerinin kullanılması gerektiğini anlattı. Decathlon İnsan Kaynakları Lideri Befru Gülerman Mulazımoğlu ise; mülakat teknikleri ve spor mağazalarının dinamikleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi. 

Zirvenin ikinci kısmında; Netlog Lojistik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Köseoğlu; öğrencileri lojistik sektörü hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirdi. Ak Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale; sigortacılık sektörünün önemli noktalarını ve finans yapısı içerisindeki yerini anlattı. Huawei Teknoloji İşbirlikleri ve Planlama Müdürü Fatih Mert; teknoloji dünyası hakkındaki birikimini paylaştı. MLP Care (Medical Parks & Liv Hospitals) İnsan Kaynakları İşe Alım ve Kariyer Yönetim Departmanı Müdürü Aylin Sevinçok; sağlık sektöründe insan kaynaklarının işleyişi üzerinde durdu. Doğuş Otomotiv İnsan Kaynakları Yetkili Satıcı Geliştirme Müdürü Emre Atasayar; otomotiv sektörü ve sektördeki satış dinamiklerine ilişkin bilgiler verdi. Şişe Cam Paşabahçe Mağazaları İnsan Kaynakları Müdürü Meral Acar; ev ürünleri sektöründe insan kaynakları yönetimi üzerine konuştu. Abdi İbrahim İlaç Genel Müdürü Oğuz Mulazımoğlu ise; ilaç sektörünü ve üretimini, şirketlerin devletle ilişkisini ve tüm bu süreçlerin yönetimi anlattı. 

Program; soru-cevap yapılmasının ardından ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

HIZLI ERİŞİM