Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Türk Kompozit 2017 Fuarındaydı

Fuara bölüm öğrencilerinin yanı sıra Mimar ve Mühendisler Kulübü, Hydromarmara Kulübü, Atölye Marmara ve Hezarfen Ekibi de projeleriyle birlikte katıldı. Bölüm hocalarının çalışmaları, Mimar ve Mühendisler Kulübü ve Hydromarmara Kulübü’nün ortak ürettikleri hidrojen ile çalışan araç ve farklı bölümlerden öğrencilerin bir araya gelerek oluşturdukları Atölye Marmara ve Hezarfen ekiplerinin ürettikleri İnsansız Hava Araçları (İHA) fuarda sergilendi ve büyük ilgi gördü. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencileri, kompozit sektöründeki firmaların çoğunlukta bulunduğu fuarda firmalarla görüşerek bilgi ve proje alışverişinde bulundular. Stant, Kompozit Sanayicileri Derneği Başkanı Şekib Avdagiç ve Genel Sekreter İsmail Hakkı Hacıalioğlu tarafından ziyaret edildi. Sektöre bakış açısı bakımından önemli noktalara değinilen fuar zamanı verimli geçirildi.

Öğrenciler Türk Kompozit 2017 Fuarını düzenleyen Kompozit Sanayicileri Derneği yöneticilerine, fuarda stant açılmasını teşvik eden Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Salman’a ve fuar boyunca öğrencileri yalnız bırakmayan ve öğrencilerle sanayicileri bir araya getiren bölüm hocalarından Yrd. Doç. Dr. Yalçın Boztoprak’a desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.