Minyatürden Modaya Sergisi

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Sergi Salonunda gerçekleştirilen sergide; Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü Birinci sınıf öğrencileriyle Öğr. Gör. Dr. Çimen Bayburtlu’nun gözetimindeki “Minyatürden Modaya” sergisinde, kağıt üzerine guaj boya ile çalışılan minyatürler, kumaş üzerine taşınarak tüm duvarı kapsayan bir görsel bir şölene dönüştürüldü. Sergide yer alan ikinci sınıf öğrencilerinin tekstil mazlemelerinden avangrad bir yaklaşımla ürettikleri “Giyilebilir Takılar” ilgiyle izlenerek, büyük beğeni topladı. 

Yine aynı etkinlik kapsamında; Öğr. Gör. Dr. Çimen Bayburtlu’nun gözetiminde Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu son sınıf öğrencilerinin hazırladıkları takılar, masa büyüteçleri ve ilginç gözlüklerden oluşan ”Doğadan Takıya Yolculuk” konulu sergi de izleyenleri hayran bıraktı.

Minyatür Sanatından örneklerin ve ilginç tasarımların buluştuğu bu sergilere, katılım yoğun olup ilgi ve merakla izlendi. 

Proje hazırlıkları sürecinde, Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuriye İşgören ve Öğr. Gör. Dr. Demet Öznaz, Takı Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Leyla Ulusman ve Dr. Öğr. Üyesi Gülhan Acar Büyükpehlivan, öğrencilerin heyecanlarını paylaşarak, onlarla gurur duyduklarını ifade ettiler.

 

 

HIZLI ERİŞİM