MİTTO ile METRIC Arasında İş Birliği Sözleşmesi İmzalandı

MİTTO ile METRIC arasında yapılan anlaşma kapsamında Ar-Ge konularında doktora ve lisansüstü ortak tez çalışmaları yürütülecek; üniversite akademisyenleri ile birlikte bilimsel, teknolojik, teknik gelişmelere yönelik çalışmalar yapılacak. Eğitim ve seminer projelerinin yanı sıra Ar-Ge merkezlerinde ortak çalışma imkanı sağlanarak üniversitemiz öğrencilerine METRIC bünyesinde akademik çalışma imkanı da sunulacak. Ulusal ve uluslararası pazarlarda rekabet avantajı sağlamaya yönelik stratejilerin belirlenmesi ve hayata geçirilebilmesi için ortak çalışmalar yapılacak.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Akalın iş birliği ile ilgili “Ar-Ge Merkezi olan firmalarla imzaladığımız iş birliği sözleşmelerinde hedefimiz; merkezin ihtiyaç duyacağı çalışma alanlarında görev yapan akademisyenlerimizle Ar-Ge Merkezi'nin iş birliği geliştirmelerine vesile olmak, ortak ürünleri patente dönüştürmek ve birlikte ticarileştirmektir. Üniversitemizde sanayinin sorunlarına odaklanan bir üniversite-sanayi iş birliği yaklaşımı benimsenmiş olup; yüksek lisans ve doktora tezlerinin hazırlanmasında da yakın işbirliği yürütülmesi hedeflenmektedir. Ayrıca Ar-Ge Merkezi'nin özellikle insan kaynağının geliştirilmesine yönelik her tür eğitim ve yetiştirme ihtiyacı, kurum akademileri adı altında yine üniversitemiz tarafından tasarlanabilecek ve yürütülebilecektir” dedi.

Üniversitelerle işbirliğinin inovasyon için önemini vurgulayan METRIC Genel Müdürü Gökhan Arıksoy ise, “Genç nüfusu yüksek bir ülke olarak nitelikli çalışan kaynağı açısından potansiyelimiz çok yüksek. Bu fikirle hayata geçirdiğimiz METRIC Akademi’de her yıl belli dönemlerde yeni mezun, kaliteli üniversite eğitimi görmüş gençleri şirketimiz kadrosuna katıp onlara teknoloji eğitimi, yazılım becerileri gibi eğitimler veriyoruz. Marmara Üniversitesi’yle imzaladığımız anlaşma da yine yenilikçi çözümler geliştirecek olan gençlere ve ülke ekonomisine destek olma amacını taşıyor. Tüm dünya bir yüksek teknoloji yarışına girmişken, ülkemizin de rekabet gücü elde edebilmesi için üniversitelerle beraber yapılan Ar-Ge çalışmalarının önemi çok büyük” şeklinde konuştu.

 

 

HIZLI ERİŞİM