Moleküler Biyolojik Yöntemlerde Yenilikler ve Özel Uygulamalar Sempozyumu

Marmara Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratvar Teknikleri Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Yüksel ile Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Sezgin Aydemir tarafından “Moleküler Biyolojik Yöntemlerde Yenilikler ve Özel Uygulamalar” Sempozyumu düzenlendi. Açılış konuşmalarını Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Meral Yüksel ile Patoloji Laboratuvar Teknikleri Program Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Naziye Özkan gerçekleştirdi.

Son yıllarda laboratuar teknolojilerinde yaşanan gelişmelere vurgu yapan Doç. Dr. Meral Yüksel, “Yüksekokulumuzun kuruluşunun 28. yılında laboratuvar teknikeri olarak görev yapacak yeni mezunların sadece rutin biyokimya, mikrobiyoloji, hematoloji ve patoloji değil, aynı zamanda, moleküler biyolojik yöntemler ve uygulamaları konusunda da donanımlı ve beceri sahibi olmaları gerekliliğini” vurguladı.

Yüksekokulumuzda Moleküler Biyolojik Yöntemler dersi alan, Patoloji Laboratuvar ile Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programları ikinci sınıf öğrencilerinin katıldığı sempozyuma, Marmara Üniversitesi, Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan Kaya “Moleküler Tekniklerin Patolojik Tanıda Önemi”, İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Yazıcı "Kanser Genetiğinde Klinik Uygulamalar” ve özel sektör temsilcisi Uzm. Burçin Karaçanlı “PCR & Real-Time PCR Uygulama Teknikleri" ile ilgili konuşmalarını tamamladı. Sempozyum, öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından, teşekkür plaketleri verilmesi, öğrenci sertifikalarının dağıtımı ve kapanış fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

HIZLI ERİŞİM