M.Ü.'de Tatbikatlı Yangın Güvenliği Eğitimi

Üniversitemiz Koruma Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Sivil Savunma Uzmanlığı Birimi tarafından 23-24 Aralık 2014 tarihinde Göztepe Yerleşkesi Enstitüler Konferans Salonu'nda İBİTEM tarafından Yangın Güvenliği eğitimi verilmiştir. Toplamda 18 saat olan eğitime Üniversitemiz personeli katılmıştır.

İBB İtfaiye Daire Başkanlığı, İtfaiye Okulu (İBİTEM) eğitmenleri tarafından verilen eğitimde; yangın ve yanma türleri, yangın sırasında hareket tarzı, yangına karşı alınacak tedbirler vb. konular işlendi.

25 Aralık 2014 tarihinde ise; tüm katılımcılarla birlikte, yangın ekipmanları ve yangın söndürme tüpünün kullandırıldığı tatbikat yapıldı.

Fakülte, yüksekokul ve daire başkanlıkları personelinden toplam 60 kişiye verilen eğitim için, katılımcılara İBİTEM (itfaiye Okulu) tarafından düzenlenen sertifika verilecek. Haziran 2014’de Haydarpaşa ve Göztepe Yerleşkelerinde düzenlenen “Yerinde Yangın Güvenliği Eğitimine” katılan 110 personelimize de sertifikaları kısa bir süre önce dağıtılmıştı.