MÜYÖS 2016

Temel Öğrenme Becerileri Testi ve Türkçe Testi olmak üzere 2 ayrı testten oluşan MÜYÖS 2016'ya 81 farklı ülkeden öğrenci adayları katıldı. 

Genel Yetenek, Matematik ve Geometri alanlarından oluşan 80 soruluk bir test olan Temel Öğrenme Becerileri Testi, İngilizce ve Türkçe olmak üzere 2 ayrı dilde yapıldı. Adayların Türkçe düzeyini ölçmek için yapılan Türkçe Testi ise toplam 60 sorudan oluşturuldu.

Marmara Üniversitesi Yurt Dışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme Sınavı (MÜYÖS), üniversitemizde öğrenim görmek üzere yurt dışından veya yabancı uyruklu öğrenci adaylarının girmeleri gereken bir sınavdır. Marmara Üniversitesi tarafından yapılan bu sınavın sonuçları yurtdışından veya yabancı uyruklu öğrenci kontenjanlarına başvururken Marmara Üniversitesi ve MÜYÖS Sınavını kabul eden diğer üniversiteler tarafından lisans ve önlisans programlarına öğrenci kabulü için kullanılabilir.

MÜYÖS Temel Öğrenme Becerileri Testi 100 puan üzerinden değerlendirilir. Adayların, MÜYÖS’te uygulanacak iki testin her birindeki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevapları ayrı ayrı sayılacaktır. Her test için ayrı ayrı olmak üzere, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak (yani dört yanlış bir doğruyu götürecektir) ham puanlar bulunacaktır. Ham puanlar ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülür.

Sınav sonuçları Başvuru Sistemi, http://basvuru.marmara.edu.tr/ üzerinden ilan edilecektir. Adaylar, kullanıcı adı ve şifreleri ile sisteme girerek sınav sonuçlarını öğrenebileceklerdir.

 

HIZLI ERİŞİM