Öğrenci Kalp Sağlığı Projesi İlk Etap Çalışmaları Tamamlandı

Tören, Proje Öğrenci Koordinasyon Kurulu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Marmara Üniversitesi Hipertansiyon ve Ateroskleroz Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ali Serdar Fak, Öğrenci Kalp Sağlığı Projesi’nin kalp dostu bir üniversite ortamı için yola çıkmış, uzun soluklu bir çalışma olduğunu vurguladı. Prof. Fak, projeyi sahiplenen öğrencilere, öğrenci kulüplerine, M.Ü. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na, projenin destekçileri olan Kadıköy Belediyesi'ne, Bisikletliler Derneği'ne ve Türk Kalp Vakfı’na  teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, projenin Mayıs ayı sonunda İsviçre’de yapılacak olan European Heart Network Annual Assembly toplantısında, üniversitemizi ve Türk Kalp Vakfı'nı temsilen örnek proje olarak sunulacağını açıkladı.

Öğrenciler adına konuşan Erhan Tapan ise projeyi çeşitli kulüplerde görevli olan Öğrenci Koordinasyon Kurulu'nun yürüttüğünü belirterek, şimdiye kadar yapılanların kısa özetini verdi. Tapan, ilk etapta 700'den fazla öğrencinin projeye kayıt edildiğini ve kalp riski açısından değerlendirmelerinin yapıldığını anlattı, bundan sonraki dönemde öğrencilerin üniversite içinde özellikle kalp sağlığı açısından beslenme, barınma ve spor olanaklarını iyileştirecek arayışların ve çalışmaların yapılacağını ifade etti. Kadıköy Belediyesi tarafından Göztepe Yerleşkesi’ne bisiklet yollarının yapıldığını söyleyen Tapan, bu projenin bir farkındalık yaratma projesi olduğunu vurguladı. Daha sonra söz alan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ise Kadıköy'de sağlık ve kültür düzeyi yüksek bir nüfusun yaşadığını; Kadıköy Belediyesi'nin de sağlığa ve kültüre her zaman önem verdiğini belirtti. Başkan Nuhoğlu, belediyenin Marmara Üniversitesi Kalp Sağlığı Projesi’ni çok önemsediğini ve desteğinin önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğini ifade etti. Daha sonra bisiklet kazanan öğrencilere bisikletleri teslim edildi ve ardından projede gönüllü olarak görev alan kulüp öğrencilerine teşekkür belgeleri sunuldu. Marmara Üniversitesi öğrenci Kalp sağlığı projesinin önümüzdeki dönem çeşitli bilimsel sosyal ve sportif etkinliklerle devam edeceği bildirildi.