Öğrenciler Burgazada’yı Güzelleştirmek İçin El Ele Verdi

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin birlikte organize ettiği “Burgazada Ulusal, Üniversitelerarası Panel ve Tasarım Çalıştayı” düzenlendi. İstanbul Ticaret Üniversitesi Küçükyalı Yerleşkesi’nde yapılan çalıştaya, çok sayıda üniversiteden 14 öğretim üyesi ve 140 öğrenci katıldı.

Çalıştayın ilk günü, Burgazada’ya teknik gezi düzenlenerek ada tanındı, gerekli bilgiler toplandı. İkinci gün, Küçükyalı Yerleşkesi’nde; Sinan Polvan, Jale Kulin ve Kurtul Erkmen gibi önemli isimlerin katıldığı konferanslar düzenlendi. Çalışma grupları oluşturuldu ve atölye çalışmalarına başlandı. Üçüncü gün, atöyle çalışmaları hız kazandı. Öğretim görevlileri ve jürilerin yönlendirmeleriyle tasarımlar geliştirildi. Dördüncü gün ise, tasarımlar son halini aldı, pafta ve maketler hazırlandı.

Katılımcılar; endüstri ürünü tasarımı, peyzaj mimarlığı, mimarlık, iç mimarlık ve kentsel tasarım alanlarında kolektif çalışmalar gerçekleştirdi. Bu kapsamda, Burgazada genelinde; doğal çevre, sosyokültürel yapı ve değişen nüfus yapısı ele alındı. Nüfus değişimi bağlamında, hareketliliğin yoğun olduğu sahil bandında oluşan problemler için çözüm odaklı çalışmalar yürütüldü.

Oluşturulan odaklara göre ihtiyaç duyulan kentsel donatı elemanları tasarlandı. Donatı elemanları; sosyal kimlikler, çevresel ve fiziki koşullara göre ele alındı. Sürdürülebilir ve uygulanabilir çözümler üzerinde duruldu.

Öğrenciler tarafından tasarlanan projeler, İstanbul Ticaret Üniversitesi Küçükyalı Yerleşkesi’nde sergilenecek.

 

 

HIZLI ERİŞİM