Öğrencilerimiz Fikirtepelilere İftar Yemeği Dağıttı

Marmara Üniversitesi öğretim görevlisi İnal Aydınoğlu ‘Topluma Hizmet’ dersini alan 30 yüksek lisans öğrencisiyle birlikte gönüllülüğü daha iyi anlayabilmek ve Ramazan ayıyla birlikte daha fazla anlam kazanan yardımlaşma duygusunu yaşayabilmek için 13 Mayıs’ta Fikirtepe Yeni Cami önünde Fikirtepelilere iftar yemeği dağıttı. Evden çıkamayan yaşlıların ve hastaların evlerine giderek yemekleri teslim etti.

Öğrenciler adına açıklama yapan Marmara Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü Başkanı Hakan Avinç, ‘Bu dersi aldıktan sonra bakış açımız ve çevremizdeki olaylara duyarlılığımız çok değişti. Kulüp olarak Fikirtepeli arkadaşlarımızın durumlarını da göz önünde bulundurarak onlara nasıl faydalı bir şey sunarız derken böyle bir organizasyonda yer alma kararını verdik. Umarım herkes için iyi olmuştur.’ sözleriyle düşüncelerini aktardı.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2019 yılını ‘Gönüllülük Yılı’ ilan etmesiyle gönüllülük kavramı önem kazandı. Gönüllülük kavramı üzerine üniversitemizde eğitim veriliyor. Marmara Üniversitesi bünyesinde ve öğrenci kulüpleri bazında bu etkinlik dışında köy okullarına yardım, kan verme, kütüphane kurma gibi gönüllülük esaslı etkinlikler de yapılıyor.

 

HIZLI ERİŞİM