Öğrencilerimizin Teknofest Başarısı

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi’ne bağlı öğrenci kulüplerinden olan Marmara İnsansız Hava Araçları kulübünden MARUN-ÇELEBİ isimli ekip, TEKNOFEST kapsamında 20-23 Eylül 2018 tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenmiş olan TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Aracı yarışmasında (UAV2018) birinciliği kıl payı kaçırarak mansiyon ödülü almaya hak kazandı. UAV2018 yarışmasına 321 takım başvurmuş olup, üç aşamalı ön elemeden sonra 85 takım yarışmaya hak kazandı. Bunlar arasından 75 takım teknik incelemeyi geçerek uçuş yapabildi. MARUN-ÇELEBİ ise yarışmadaki en zor etap olan 3. görevi tamamlamaya ciddi çaba harcayarak, görevin yarısını oluşturan otonom olarak yerden yük almayı başarabilen tek takım oldu.

Kulübün akademik danışmanı Arş. Gör. Dr. Barış Doğan ve ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Daha fazla görüntüye buradan ulaşabilirsiniz.