Öğrencimiz Sedef Sena Güler’in Büyük Başarısı

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Sanatları Bölümü öğrencimiz Sedef Sena Güler; 10 projenin finale kaldığı ATHİB 8. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nda birincilik ödülüne layık görüldü. 

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçıları Meclisinin (TİM) desteğiyle,  Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (ATHİB) organize ettiği;  geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 8’incisi yapılan ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’na 14 üniversiteden 62 öğrenci katıldı. Adana Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleşen ödül töreninde dereceye giren ilk 3 projenin sahipleri ödüllerine kavuştu. “Kendi Temanı Kendin Belirle” temasıyla düzenlenen yarışmada öğrencimiz Sedef Sena Güler; “Unutuş Nehri: Lethe” adlı çalışmasıyla birinci oldu. Yarışmanın ikincisi “One Eureka” adlı çalışmasıyla Sardar Akyük olurken, üçüncüsü ise  “Ine Nari” adlı çalışmasıyla Maide Özer oldu. 

Yarışmanın final gecesinde dereceye girenlerin ödül takdimini; Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay ve Adana Sanayi Odası Başkanı (ADASO) ve ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması Yürütme Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç gerçekleştirdiler. 

Yarışmayla alakalı detaylı bilgiye https://www.dokumayarismasi.org/ adresinden ulaşabilirsiniz. 

HIZLI ERİŞİM