Öğretim Elemanları Resim Sergisi

23 Mayıs-03 Haziran 2016 tarihleri arasında gezilebilecek olan sergide yer alan eserler, sanatçıların özgün yapıtlarından oluşturuldu. Toplu sergi düzenlenmesi nedeni ile öğretim elemanlarının eserlerinin kabulünde; sadece T.C.’nin temel değerlerine aykırı olmaması koşuluyla herhangi bir sınırlama getirilmedi.

Bu sergi ile; Marmara Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Türkiye’deki tüm Eğitim Fakültelerinin Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalları’nda resim dersi vermekle görevli olan öğretim elemanlarının hem kendilerini, hem de eserlerini biraraya getirme şansını yakalanmış oldu. Sergide; Türkiye genelindeki üniversitelerinde görevli 55 öğretim elemanının eserleri yer almaktadır. Sergide yer alan eserlerin çoğunluğu tuval üzerine yağlı boya olmakla birlikte farklı tekniklerde de uygulamalar mevcuttur. Eserlerin uzun kenarının 80 cm’den fazla olmaması ise, özellikle katılımcı sayısından kaynaklanmaktadır.