"Öğretmenlerin Sosyal Becerilerinin Gelişmesi" Çalıştayı

Fakültenin Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şaban Berk tarafından koordine edilen ve açılış konuşmasının fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şükrü Özdemir tarafından yapıldığı çalıştaya beş farklı ülkeden 30 eğitimci katıldı. Çalıştay boyunca öğretmenlik mesleğinin etkili yapılabilmesi için gereksinim duyulan 6 sosyal beceri çerçevesinde etkinlikler yapılacak. Beş farklı ülkede yapılan ihtiyaç analizi çalışması doğrultusunda öğretmenlerin mesleklerini sürdürürken ihtiyaç duydukları becerilerin; etkili iletişim, işbirliği, girişimcilik, hayat boyu öğrenme, problem çözme ve okuryazarlığı olduğu saptanmıştır. Çalıştayın iki günü bu beceriler çerçevesinde uygulamalı etkinlikler yapılacak; son iki günde ise sosyal etkinlikler düzenlenecek.