Ortadoğu'daki Halklar

Üniversitemiz Orta Doğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen “Ortadoğu' daki Halklar" adlı söyleşi 14.05.2018 tarihinde Enstitüler binasında gerçekleştirildi.

May

Ortadoğu Sosyolojisi ve Antropolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Mutay Den Butter'ın ''Ortadoğu'da Medya ve Popüler Kültür'' dersi kapsamında yüksek lisans öğrencilerine yönelik düzenlenen söyleşinin konuğu, Ortadoğu ve Afrika Araştırmacıları Derneği (ORDAF) Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Kurşun oldu. Prof. Kurşun katıldığı söyleşide, Ortadoğu’nun etnik olarak 5 ana unsuru olan;  Arap, Fars, Türk, Berberi ve Kürt kimliklerinin tarihi - sosyolojik yapılarını ele alıp, bu çerçevede Ortadoğu üzerine çalışan yüksek lisans araştırmacısı öğrencilerimizle fikir alışverişinde bulundu.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 18.05.2018 10:15:06 tarihinde güncellenmiştir.