"Öyküden Ezgiye Halk Türküleri"

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından 17.03.2017'de "Öyküden Ezgiye Halk Türküleri" isimli etkinlik düzenlendi.

Mar

Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Halk Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülay Mirzaoğlu konuk olarak katıldığı etkinlikte "Öyküden Ezgiye Halk Türküleri" başlıklı bir konuşma yaptı. Prof. Mirzaoğlu konuşmasında, öyküden mızraba dokunan "anlatı türküleri"nin tarihten günümüze varoluş sürecinden, türkülerdeki sembollerin kültürümüze özgü çağrışımlarından bahsetti. Mirzaoğlu'nun konuşmasının ardından TRT İstanbul Radyosu THM Gençlik Korosu ses ve saz sanatçılarından Cihan Eroğlu, Emre Akbaş, Çağrıbey Özçolak ve Hakan Yaşar tarafından türkü dinletisi yapıldı.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 20.03.2017 10:02:47 tarihinde güncellenmiştir.