Prof. Dr. Erol Özvar 5. Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi’nde Açılış Konferansını Gerçekleştirdi

Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar; 5. Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi’nin açılış konferansını "Sosyal Bilimler Nasıl Çalışılmalı?" başlıklı sunumuyla gerçekleştirdi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı desteğiyle İlmi Etüdler Derneği (İLEM) ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) işbirliğiyle düzenlenen “5. Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi”, 7-8 Kasım tarihleri arasında, KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi’nde yapıldı. 

Rektör Prof. Dr. Erol Özvar, kongrenin açılış konferansında “Sosyal Bilimler Nasıl Çalışılmalı?” başlıklı sunumunda; bilim insanlarının da her insan gibi sosyalleşmeye ihtiyacı olduğunu ve sosyalleşmenin olmadığı yerde bilimsel faaliyetlerin gelişmesinin mümkün olmadığını vurguladı. Bu tür kongrelerin, bilim dünyasına adım atmış öğretim üyelerinin ve bilim insanlarının sosyalleşebilecekleri en uygun etkinlikler olduğunu dile getiren Prof. Dr. Özvar; ayrıca, İlmi Etüdler Derneği’ne bilim insanlarına bu imkanı sunduğu ve Türkiye’de sosyal bilimlerin gelişmesine katkı sağladığı için teşekkür etti. 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf; bugüne kadar 17 binin üzerinde yabancı öğrenciye burs vererek eğitime katkı sağladıklarının altını çizdi. İLEM Başkan Yardımcısı Dr. Taha Eğri konuşmasında İLEM’in kurulduğu 2002 yılından bu yana akademik faaliyetler yürüttüğünü belirtti. KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz ise, “KTÜ, köklü kıdemli bir üniversite. İnsanlığa hizmet noktasında gayret sarf eden insanlığın emrinde bilimin emrinde dünya barışına katkı sunma amacını güden bir evrensel kurum.” ifadelerini kullandı. 

Daha önce; Ankara, Konya, İstanbul ve Nevşehir’de düzenlenen kongre bu yıl Trabzon’da düzenlendi. Program; 48 ülkeden katılımcının toplamda 108 bildiriyi sunmasıyla sona erdi. Bildiri metinleri; Türkiye’nin akademik birikimine katkı sunması amacıyla kitaplaştırılarak yayınlanacak. 

Kongre hakkında basında çıkan bazı haberler:

 

 

 

HIZLI ERİŞİM