Rektörümüzden Atatürk Fen Lisesine Ziyaret

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar Atatürk Fen Lisesi öğrencileriyle buluştu.

Prof. Dr. Erol Özvar; Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Akgiray, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Özkan, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ümit Süleyman Şehirli, Atatürk Fen Lisesi öğrencilerinin üniversitemiz hakkındaki sorularını yanıtladı.

Rektörümüz yaptığı konuşmada; “Bugün burada ülkemizin istikbali siz değerli öğrencilerle beraber olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Ziyarete gelmeden önce Marmara Üniversitesi’nde eğitim alan kaç Atatürk Fen Lisesi mezunu var merak ettim. Arkadaşlarımın sunduğu rapora göre; lisenizin 33 mezunu üniversitemizde eğitim alıyor. Bu öğrencilerimizin üniversitemizde tercih ettiği fakültelere baktığımızda; ilk sırada Tıp Fakültemizi görüyoruz. Ardından Diş Hekimliği Fakültesi geliyor. Üçüncü sıradaysa İktisat Fakültemiz ve Mühendislik Fakültemiz yer alıyor. Ben bir İktisat Fakültesi mezunu olarak öğrencilerimizin fakültemizi tercih etmesinden memnuniyet duydum.” dedi. 

Sözlerine interdisipliner çalışmanın önemine vurgu yaparak devam eden Özvar; “Benim en çok dikkatimi çeken nokta Atatürk Fen Lisesi mezunu bir öğrencinin İngilizce Sosyoloji Bölümü’nü tercih etmiş olması oldu. Bu durumun önemine dikkat çekmek istiyorum. Çünkü dünyada üniversite eğitiminde yeni gelişmelerden bir tanesi interdisipliner tercihlerin yapılmaya başlanmış olmasıdır. Farklı disiplinler arası tercihlerle alakalı benim Amerika’da gördüğüm güzel bir örnek var. Şöyle ki; fizik bölümünde okuyan arkadaşların ekonomi ve işletme sahalarında doktora yaptıklarına şahit oldum. Bu arkadaşların en az iktisatçılar kadar ve hatta onlardan daha başarılı olduğu görülüyor. Dolayısıyla; Fen Lisesi’nde okuyup Sosyal Bilimler alanında tercih yapan öğrencilerimiz kendileri için çok iyi bir gelişme kaydetmiş oluyorlar.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Özvar bir kurumu tanımanın en iyi yolunun o kurumun yöneticileriyle bir araya gelmek olduğunun altını çizdi. Konuyla alakalı Özvar; “Bugünlerde internete herhangi bir üniversitenin ismini yazdığınızda o kurum hakkında birçok bilgiye sahip olabiliyorsunuz. Bunun yanında o üniversitenin üst düzey yöneticileriyle yüz yüze konuşmanın çok daha faydalı ve imaj açısından çok önemli olduğu kanaatindeyim. Bunun için bugün Mühendislik Fakültesi Dekanımız, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız ve Tıp Fakültesi Dekan yardımcımızla birlikte size üniversitemizi anlatmak ve sorularınızı yanıtlamak istedik. Hepinize teşekkür ediyor ve sizleri ünversitemizde görme dileklerimle konuşmamı sonlandırıyorum.” açıklamasında bulundu. 

Öğrencilerin üniversite ve eğitim programları hakkında yönelttiği soruların rektörümüz ve dekanlarımız tarafından cevaplanmasının ardından ziyaret sona erdi. 

HIZLI ERİŞİM