Ruh Beden Boyut Sergisi Düzenlendi

Doç. Dr. Ayşe Nuriye İşgören’in “Ruh Beden Boyut” başlıklı sergisi 5-16 Ekim tarihleri arasında Cumhuriyet Müzesi Sanat Galerisi’nde sergilendi. 

Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşe Nuriye İşgören’in “Ruh Beden Boyut” sergisi Marmara Üniversitesi Rektörlüğü Cumhuriyet Müzesi Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerle buluştu. 

Doç. Dr. Ayşe Nuriye İşgören konuşmasında; “Eserlerimde kendi ruhsal yolculuğumu farklı teknikler ve malzemelerle harmanlayıp duvara astım. İzleyenlerin bu eserleri kendi yorumlamalarıyla zenginleştireceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. 

“Ruh Beden Boyut” başlıklı kişisel sergide yer alan eserler farklı formlardaki duvar yorganları olarak tasarlanırken; serginin düzenleyicisi Dr. Öğr. Üyesi Çimen Bayburtlu oldu. 

Serginin ismi; ruh kelimesinin renkle, beden kelimesinin kaftanla ve boyut kelimesinin aynayla özdeşleştirilmesi ile oluşturuldu. Birçok araştırmaya konu olan doğanın renklerinin her insanın ruhunda farklı etkiler yaratması serginin ruh ve renk eşleşmesini anlatmasının yolunu açtı. Sergideki aynalar; insanın ruhundaki değişimleri yakalayabilmek ve insanı boyuttan boyuta taşıyabilmek için kullanıldı. Kaftan kalıpları “Sıfır Atık” projesine dikkat çekmek için en az atık oluşturacak şekilde hazırlandı. 

HIZLI ERİŞİM