Sağlık Bilimleri Eğitim Araştırma ve Uygulamalarında Güncel Yönelimler Kongresi

Marmara Üniversitesi Başıbüyük Sağlık Kampüsü SBF Konferans Salonunda geçekleştirilen kongrede ayrıca fakültemizin 10. kuruluş yıl dönümü de kutlandı. Sağlık mesleklerinde eğitim-araştırma ve hizmet sunumunda var olan durumu tespit etmek ve geleceğe dönük projeksiyon yapabilmek için düzenlenen kongreye Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recep Bozlağan ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Deniz de katıldı. Kongrede; Arkeolog ve Sanat Tarihçisi Öğr. Gör. Sezai Gülşen tarafından İstanbul Kültür Tarihinden Enstantaneler, Yrd. Doç. Dr. Murat Dinçer Çekin tarafından ise Tıpta Dönüşümün Osmanlı ve İstanbul'a Yansımaları konulu konferanslar sunuldu.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Biruni Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sevim Savaşer, M.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Prof. Dr. S. Ufuk Yurdalan, Prof. Dr. Gonca Mumcu, Prof. Dr. Şule Ecevit Alpar ve Prof. Dr. Ayşen Gargılı, KKTC-YÖDAK'tan Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, Okan Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mithat Kıyak, Medipol Üniversitesi'nden Prof. Dr. A. Zeki Şengil oturumlara moderatör olarak destek verdiler. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Havva Öztürk, Hacettepe Üniversitesi'nden Doç. Dr. Zehra Büyüktuncer, Gazi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Bülent Elbasan, Zeynep Kamil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Dr. Tuğba Yılmaz Esen, Hacettepe Üniversitesi, YÖK Kalite Kurulu'ndan Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım, Başkent Üniversitesi, TDD Başkanı Prof. Dr. Muhittin Tayfur, İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nihal Esin, OHSAD Başkanı Dr. Reşat Bahat, TÜBİTAK-TÜSSİDE'den Uzm. Kirstin Öztürk, İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Aytolan Yıldırım, Hacettepe Üniversitesi, TFD Başkanı Prof. Dr. Tülin Düger, KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi'nden Doç. Dr. Emine Akal Yıldız, M.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Nefise Bahçecik ve Prof. Dr. Mehveş Tarım, Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Dilek Ekici, TÜSKA-TÜSSİDE'den Dr. İbrahim Kayral, Hacettepe Üniversitesi, TÜSEB'ten Yrd. Doç. Dr. Kezban Avcı, Anadolu Sağlık Grubu'ndan Prof. Dr. Metin Çakmakçı ise oturumlara sunumlarıyla katkı sağladılar.