Sanal Gerçeklik Projesi Pembe Festival 2019’a Katıldı

Marmara Üniversitesi, Memeder tarafından organize edilen Pembe Festival 2019'a,  sanal gerçeklik (VR) teknolojisi ile mamografi incelemesi projesiyle katıldı.

Meme kanseri farkındalık ayı kapsamında meme kanseri ile mücadelede farkındalığın artırılmasını amaçlayan festivale proje yürütücülüğünü üstlenen Dr. Öğr. Üyesi Nuran Akyurt, sanal gerçeklik yöntemleri ile hazırlanan “Mamografi İnceleme, Kendi Kendine Meme Muayenesi” projesini uygulamalı olarak tanıttı. Festival’de "Sanal Gerçeklik (VR) Atölyesi" kapsamında meme kanseri teşhisi almış hasta, hasta yakını ve bilim insanları ile uygulamalı çalışmalar yapıldı.

Marmara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi (BAPKO) tarafından desteklenen ve fonlanan "Sanal Gerçeklik Projesi" kapsamında geliştirilen yazılım ile "Mamografi İnceleme" sanal gerçeklik (VR) gözlükleri kullanarak üç boyutlu bir benzetim sağlanıyor. Radyoloji 'de Sanal Gerçeklik Projesi ile hastaya zarar vermemek, hataları en aza indirmek, etik ihlalleri önlemek, sağlık alanında gelişen teknolojiye uyum sağlamak, hastaların artan beklentilerini karşılamak ve kaliteli bir hizmet sunabilmek mümkün olacak.

Festivalin Onursal Başkanlığını Prof. Dr. Vahit Özmen ve Memeder Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Büyükgönenç;  Eş başkanlığını Florence Nightingale Hastaneleri Ceo’su Dr. Sinan Nazif Aran, Onkoder Başkanı Füsun Önen ve Memeder Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nilüfer Özaydın yürüttüler. Festival kapsamında SMYO Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Nuran Akyurt’un moderatörlüğünü yaptığı Kadın Gözüyle Meme Sağlığı, Tedavi Sürecinde Cinsellik ve Doğurganlığın Düzenlenmesi gibi oturumlar yapıldı. 

Prof. Dr. Çavlan Çiftçi (T.C. Demiroğlu Bilim Üniversitesi Rektörü) Dr. Murat Türkyılmaz (TC Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı), Dr. Gülseren Budayıcıoğlu (Yazar), Prof. Dr. Yeşim Eralp Doç. Dr. Gül Alço Dr. Filiz Ağaçayak, Işıl Yücesoy, Yıldız Kültür,  Hande Katipoğlu, Zuhal Yalçın, gibi önemli isimlerin katıldığı festivale basının da ilgisi yoğun oldu. Ceyda Erenoğlu (HABERTÜRK TV Program Yapımcısı - Sunucusu ), Meral Karadağ (KANAL 24 Program Sunucusu), Sibel Güneş (Sağlıkta Gündem Genel Yayın Yönetmeni),  Melda Yücel Kocaalp (NTV Program Sunucusu), Fatih Altaylı (Gazeteci – Yazar) gibi önemli gazeteciler de festivali takip etti. 

HIZLI ERİŞİM