Saraybosna Kantonu Eğitim Bakanı Atatürk Eğitim Fakültemizi Ziyaret Etti

Türkiye Maarif Vakfı’nın davetlisi olarak ülkemize gelen Bosna Hersek Saraybosna Kantonu Eğitim Bakanı Elvir Kazazovic ve beraberindeki 4 kişilik heyet, 14 Mart 2017 tarihinde üniversitemiz Atatürk Eğitimi Fakültesi’ni ziyaret etti.

Mar

Atatürk Eğitim Fakültesi dekan yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Ahmet Arslan ve Yrd. Doç. Dr. Şaban Berk ile yaklaşık 3 saat süren toplantı sırasında heyete, üniversitemiz ve Türkiye'de öğretmen yetiştirme modelleri ile fakültemizin Türkiye'de öğretmen yetiştirmeye olan katkıları konusunda bilgilendirme yapıldı. Görüşme sırasında sayın Bakan, ülkeleri ile Türkiye arasındaki tarihsel bağa vurgu yaparak eğitimde ve öğretmen yetiştirmede Türkiye'yi model alabileceklerini; bu konuda fakültemizden destek beklediklerini belirtti. Ayrıca olası işbirliklerine başlangıç olarak, Erasmus Plus gibi öğrenci değişim programları, MÜYÖS ve işbirliğine yönelik diğer olanaklar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantı sonrasında küçük bir fakülte tanıtım gezisi de tertiplenerek Atatürk Eğitimi Fakültesi'nin olanakları hakkında heyete bilgi verildi.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 03.04.2017 16:06:37 tarihinde güncellenmiştir.