Şehit Kübra Doğanay’ın Ailesi Mezun Olduğu Fakültede Misafir Edildi

Okulumuz Güzel Sanatlar Fakültesi’nde karşılanan Doğanay ailesine; arşivlerden çıkarılan, kızlarına ait ödevler teslim edildi. Aileye; Acıbadem yerleşkesi, sergi salonu ve Kübra Doğanay’ın eğitim gördüğü sınıflar gezdirildi. İç Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Tonguç Tokol, bölüm hocalarımızdan Doç. Müge Göker Paktaş, Öğr. Gör. Dr. Seden Odabaşıoğlu ve Arş. Gör. Çağrı Uludüz’ün ev sahipliği yaptığı bu anlar, görevli polis memurlarının da katıldığı toplu fotoğraf çekimi ile ölümsüzleştirildi.

Şehit Kübra Doğanay 2005 yılında Marmara Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Ardından hep hayalini kurduğu polislik mesleğini icra edebilmek için komiser yardımcılığı sınavlarına girdi.

Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay, 15 Temmuz gecesi görev yaptığı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na düzenlenen saldırının haberi gelince mühimmat almak için görev yerine (Özel Harekat Daire Başkanlığı) gitti. Orada bulunduğu sırada atılan bomba sonucu şehit düştü. 

23 yaşındaki Özel Harekat Polisi Şehit Kübra Doğanay’ın ismi; Kayseri Yeşilhisar’daki bir fen lisesine, Mersin Yenişehir’de bulunan bir kız anadolu imam hatip lisesine ve Yalova’da bulunan bir imam hatip ortaokuluna verildi. 

Doğanay ailesi, Kübra Doğanay’ın anısını sürdürmek amacıyla memleketleri Kayseri’de kendisine ait eşyaların sergilendiği bir evi müzeleştirmek için çalışıyor. 

 

HIZLI ERİŞİM