Spor Bilimleri Fakültesi ‘’Martı’’ Projesi Rekreasyon Sektörü’nde “Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi” Ödülünü Aldı

Tüm projelerin, jüri üyeleri tarafından tek tek ve toplu değerlendirmesinin ardından eğlence ve rekreasyon sektörü dünyasının en başarılı projeleri belli oldu. Bu yıl; yılın sosyal sorumluluk projesi alanında ise “Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi” öğrencileri tarafından kurulan Martı (Marmara Rekreasyon Terapisinden Işıltılar) Topluluğu; Polin Waterpark firmasının sponsorluğu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğünün katkıları, Spor İstanbul buz pateni eğitmenlerinin destekleri ve Omurilik Felçlileri Derneğine bağlı engellilerin katılımıyla Silivrikapı Buz Pistinde 19 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşen "Engelleri Aşıyoruz, Buz Pistindeyiz" isimli etkinliğiyle sürdürülebilir ve paydaş projesi ödülünü almıştı.

Gala gecesinde üniversitemizi temsilen Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Pınar, Dekan Yrd. Doç. Dr. Veysel Küçük, Proje koordinatörü ve Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Tayfur Özkan ve Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencisi, aynı zamanda Martı Topluluğu üyesi Gizem Işık üniversitemizi temsil etti. Dekan Salih Pınar; konuşmasında bu tür projeleri desteklediklerini ve bu konuda emek sarf eden tüm katılımcılarla gurur duyduğunu dile getirerek, projenin tüm paydaşlarına teşekkür etti.

Projenin ikinci aşaması, farklı engelli derneklerinin katılımı, engelli ve gönüllülerin buluşturulması ve buzda kayma eğitimlerinin sağlanmasıyla devam edecek.

https://www.instagram.com/martihareketi/

https://twitter.com/martihareketi?lang=tr

https://www.youtube.com/channel/UCj9WECol8gYwIEMQt348RVQ/featured

MARTI HAKKINDA…

MARTI (Marmara Rekreasyon Terapisinden Işıltılar) bir terapi rekreasyonu hareketidir. Marmara Üniversitesi Spor Yöneticiliği bölümü Rekreasyon dersi öğrencilerinin terapi rekreasyonu konusunda projeler gerçekleştirmesi ve bu projelerin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla kurulmuştur. MARTI, terapi rekreasyonu projelerini farklı paydaşların (üniversite, kamu, dernekler, özel sektör gibi) katılımıyla gerçekleştirir. Terapi rekreasyonu ile psikolojik, fiziksel ve sosyal engeller, hastalıklar ve eksiklikler aktivite ve etkinliklerle azaltılmaya ya da yok edilmeye çalışılmaktadır. Gerçekleştirilen bu aktivite ve etkinlikler kişilerin ilgi alanları ve yeteneklerini çeşitlendirmektedir. Terapi rekreasyonu; serbest zaman eğitim ve eğilimlerini birleştirerek, fiziksel ve duygusal beceri elde etmesini, bağımsız yaşam anlayışı ve duruşuna sahip olmalarını, daha sağlıklı ve varlığının değerini  hissederek yaşamalarını sağlamaya çalışır.

"Engelleri Aşıyoruz, Buz Pistindeyiz" projesinin öncelikli amacı yaşamlarını tekerlekli sandalyede geçiren bireyleri buz pateni ile buluşturmaktır. Bu sayede terapi rekreasyonuyla özel bireyleri  toplumla kaynaştırarak, paydaşlarda birliktelik ve farkındalık oluşturup; özel bireylerin özgür, hevesli bireylere dönüşmelerine yardım etmek, yapmak istedikten sonra engel olmadığına inandırmak ve serbest zamanlarını kaliteli, eğlenceli hale getirmek amaçlanmıştır.

Daha fazla bilgi ve sorularınız için bize marmararekreasyon@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

 

 

HIZLI ERİŞİM