Spor Bilimleri Fakültesi 9. Ulusal Beden Eğitimi ve Spor Kongresinde

"Beden Eğitimi ve Spor Öğretiminde Yeni Eğilimler ve Uygulamalar" temalı kongreye üniversitelerin ilgili fakülte/yüksekokullarındaki araştırmacı akademisyenlerin yanı sıra, saha çalışmalarıyla farklılıklarını kongreye yansıtan öğretmenler ve bağımsız araştırmacılar katıldı. Dokuzu yabancı toplam 19 davetli konuşmacı ve 2 Sempozyum olmak üzere toplam 21 oturum, 10 Atölye Çalışması, 14 sözel bildiri ve 11 uygulama ile bu alanda yapılan çalışmalar, paydaşlarla tartışılıp yeni yaklaşımlar ortaya çıkarıldı. Kongrenin düzenleyicilerinden biri olan Spor Bilimleri Fakültesi, kongreye iki sempozyumla bilimsel katkı sundu. ‘Çocuk Koruma Programı ile Spor Eğitimine Bakış’ başlıklı sempozyumda Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Veysel Küçük, Doç. Dr. Cengiz Karagözoğlu, Yrd. Doç. Dr. Sinan Bozkurt ve Yrd. Doç. Dr. Ümit Orhan ile üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Rodopman Arman sunum yaptılar.  ‘Okullarda Fiziksel Aktivite’ başlıklı sempozyumda Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Pınar ‘’Fiziksel Aktiviteyi Zenginleştirme Stratejileri’’ başlıklı sunumunu yaparken, fakülte Öğretim Görevlisi Dr. Yeliz Özdöl Pınar ‘’Okul Döneminde Aktivite Durumunun Değerlendirilmesi’’ başlıklı sunumuyla sempozyumda yer aldı. Ayrıca, Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve kongre Genel Sekreteri Doç. Dr. Fatih Dervent ile Yrd. Doç. Dr. Meral Küçük Yetgin yaptıkları sunumlarla kongrede yer aldı.