Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencimiz Dünya 3.'sü Oldu

İspanya'da düzenlenen, 1117 sporcu ve 140 ülkenin katıldığı, 24. Büyükler Dünya Karate Şampiyonası'nda, Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü 2. sınıf öğrencisi Alparslan Yamanoğlu kariyerinde ilk kez yarıştığı Büyükler Kumite +84 Kg sikletinde Dünya 3.'sü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Kas

Takım Kumite müsabakalarında da yüksek performans sergileyen 22 yaşındaki genç sporcu, takımı finale taşıyan isimlerden biri oldu. Dünya Şampiyonası finalinde İran ile karşılaşan Milli Takım, Alparslan Yamanoğlu ve Burak Uygur’un galibiyetleriyle 2-0 öne geçtikleri müsabakayı 3-2 kaybederek Gümüş madalyanın sahibi oldu. Finalden sonra duygularını paylaşan genç sporcu, “Çok çalıştık, çok emek verdik. Ben Rabbimden istedim, O bana ikram etti. 2020 yılında Tokyo'da yapılacak olan Olimpiyat Şampiyonası için bu maç çok önemliydi ve ciddi puan kazandık. Her geçen gün daha iyisini başararak ülkeme Olimpiyat madalyası kazandırmak için canla, başla çalışmaya devam edeceğim. Bu başarı ülkeme ve şehitlerimize armağanımdır.” dedi. Milli Takımımızı ve öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 15.11.2018 10:25:04 tarihinde güncellenmiştir.