Spor Bilimleri Fakültesi'nde Atatürk'ü Anma Töreni Yapıldı

Fakültenin Konferans Salonunda, Öğretim Görevlisi Fahrettin Anlıatamer’in sunduğu program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sinan Bozkurt, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmasında, Atatürk’ün 57 yıllık hayatı, mücadelesi, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlamak bakımından 10 Kasım’ların önemine vurguda bulundu. Sadece 10 Kasım’da değil, her zaman Atatürk’ün mücadele azmi, bize yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedeflerin tekrar tekrar konuşulması gerektiğini belirten Bozkurt konuşmasına, Atatürk’ün "Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse manevi mirasçılarım olur." sözleriyle son verdi. Atatürk fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi ile tören tamamlandı.