Sporda Çocuk Koruma Programı

Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu ile Fenerbahçe Spor Kulübü arasında 26.01.2016'da sağlanan bilimsel işbirliği çerçevesinde Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde bulunan Futbol Evi’nde Fenerbahçe kulübü altyapı antrenörlerine “Sporda Çocuk Koruma Eğitim Programı” hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Antrenörlerin öncelikle sporcularının temel değişimlerini tanımaları ve çocuk istismarının önlenmesi konusunda bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla; Üniversitemiz ile Fenerbahçe Spor Kulübü arasında yapılan “Sporda Çocuk Koruma Eğitim Programı” düzenlenen etkinlikte detaylarıyla anlatıldı.

1 ay sürecek olan eğitim programının sonunda, altyapı antrenörlerine sertifika verilecek.

“Sporda Çocuk Koruma Eğitim Programı” şu 3 bölümden oluşmaktadır:

1. Bölüm : Çocukluk ve Ergenlik Dönemlerine Genel Bakış. Dersler : Çocuğun ve Ergenin Temel değişimleri Çocuk, Ergen ve Diğerleri, Çocuk ve Ergende Farklı Bağlamalar, Psikososyal Gelişim.

2. Bölüm : Temel Çocuk Koruma Eğitimi. Dersler :Çocuk Hukuku, Çocuk İstismarı, Çocuk Koruma.

3. Bölüm : Sporda Güvenlik ve Esneklik. Dersler : Sporda Çocuk İstismarı, Sporda Çocuk Koruma, Sporda Eğitim, Genç Sporcularda Etkili Antrenörlük Davranış Kodları, Sporda Çocuk Koruma Kulüp Eylem Planı, Spor Eğitiminde Pedagojik Yaklaşımlar, Sporda İletişim, Medya ve Sosyal Medya.

 

 

HIZLI ERİŞİM