Sporda Hak İhlalleri ve Denetim Çalıştayı

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) başta Türkiye Futbol Federasyonu ile ilgili olmak üzere Spor Federasyonları hakkında yapılan başvurularda artış gözlenmesi sebebiyle, konunun taraflarını dinlemek, KDK tarafından verilecek Kararlara esas teşkil etmek, mevcut spor teşkilatlanması ve yargılamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere “Sporda Hak İhlalleri ve Denetim” konulu bir çalıştay düzenledi. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştaya; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşler, Anayasa Mahkemesi Üyesi Recai Akyel, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik ve Spor Eski Genel Müdürü Mehmet Atalay, TFF Tahkim Kurulu Eski Başkanı Hasan Gerçeker, ilgili adli ve idari makamlar ile spor ve idare hukuku alanında çalışan akademisyenler, federasyon başkanları ve 80’e yakın davetli katıldı. Ankara’da düzenlenen çalıştaya Spor Bilimleri Fakültesi’ni temsilen  Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sinan Bozkurt katıldı. Özellikle ülkemizde devam eden antrenörlük sistemi ve programları, antrenörlük diploma denklilikleri ile öğrencilerimizin akreditasyonlarıyla ilgili yaşanan sıkıntıları dile getiren Bozkurt, bu sorunun çözümü ve konunun daha da geliştirilmesi için çeşitli görüş ve önerilerde bulundu.