Tahkim Okulu’nda “Basamaklı Tahkim Anlaşmaları ve Arabuluculuk-Tahkim” Paneli

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı ve İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) tarafından düzenlenen, Tahkim Okulu paneller serisinin dokuzuncusu, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Erkan ve ISTAC Genel Sekreteri Av. Yasin Ekmen moderatörlüğünde 26 Haziran’da Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsünde gerçekleştirildi. 

Panelde “Basamaklı Tahkim Anlaşmaları ve Arabuluculuk-Tahkim” konusu ele alındı. Panelde, basamaklı tahkim anlaşmaları ve arabuluculuk-tahkim konularında örnek tahkim uygulamaları üzerinde duruldu. 

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ayşe İpek Sarıöz Büyükalp, Paksoy Ortak Avukat Bürosu’ndan Av. Doğuhan Uygun, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Selin Pürselim Arning ve Doğa Bürosu’ndan Av. Arb. Dilek Yumrutaş  programa panelist olarak katıldı. Paneli, alanda çalışma yürüten uygulamacılar, akademisyenler ve öğrenciler takip etti.

Panel sırasında, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Özel ve Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziya Akıncı Arabuluculuk-Tahkime ilişkin konuşma yaptı. 

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı ve İstanbul Tahkim Merkezi’nin (ISTAC) “Tahkim Okulu” adlı paneller serisi iki aylık aranın ardından, 2019 Eylül’den itibaren katılımcılarla buluşmaya devam edecek.

Tahkim Okulu kapsamında farklı tecrübe düzeylerinden tahkim uygulamacıları ve tahkime ilişkin çalışmaları olan akademisyenleri bir araya getirerek tahkimin farklı boyutları ele alınıyor. Tahkim Okulu paneller serisi, her ayın son çarşamba günü Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi'nde saat 18:00-21:15 arasında gerçekleştiriliyor. Akademisyen ve uygulamacıları bir araya getirerek, tahkimin farklı boyutlarını ele alan söz konusu paneller serisinin, dört yıl boyunca devam etmesi öngörülüyor. Her yıl Eylül-Haziran döneminde sunulan tebliğler, daha sonra birer cilt olarak kitap haline getirilecek. 

 

 

HIZLI ERİŞİM